Godišnja novinarska nagrada: Novine Nikšića među laureatima Reviewed by Momizat on . Glavna i odgovorna urednica RTV Cetinje Ivana Jabučanin dobitnica je Godišnje novinarske nagrade za 2019. godinu, saopšteno je iz Društva crnogorskih novinara. Glavna i odgovorna urednica RTV Cetinje Ivana Jabučanin dobitnica je Godišnje novinarske nagrade za 2019. godinu, saopšteno je iz Društva crnogorskih novinara. Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Godišnja novinarska nagrada: Novine Nikšića među laureatima

Godišnja novinarska nagrada: Novine Nikšića među laureatima

Glavna i odgovorna urednica RTV Cetinje Ivana Jabučanin dobitnica je Godišnje novinarske nagrade za 2019. godinu, saopšteno je iz Društva crnogorskih novinara. Takođe, našem mediju pripala je i diploma za doprinos crnogorskom novinarstvu.

red-wallpaper-29

Godišnju novinarsku nagradu dobili su i novinar „Pobjede“ Vlatko Simunović, novinarka RTCG Marija Ivanović i novinar Radija Crne Gore Milutin Tomašević.

Nagrada „Crnogorac“ pripala je penzionisanom novinaru iz Herceg Novog Minji Bojaniću, dok su za najbolje mlade novinare proglašeni novinarka RTV Nikšić Bojana Kostić, Radija Crne Gore Ljiljana Bojanić i novinar „Dnevnih novina“ Danilo Brajković.

Godišnja nagrada za reportažu pripala je Draganu B. Peroviću iz Nikšića, dok su nagradu za doprinos razvoju crnogorskog novinarstva dobili novinarke RTV Nikšić Slavica Milović, Radija Crne Gore Čedomila Đurđić, RTV Budva Branka Čvorović, nezavisni novinar Mirko Jakovljević i novinar RTV Mojkovac Rodoljub Ćorić.

Diplomu za doprinos razvoju lokalne štampe dobile su Novine Nikšića, za doprinos elektronskom novinarstvu portal FOS, za vizuelni izraz Veljko Jelinić iz RTCG, za grafički dizajn Adi Kerović iz „Dnevnih novina“, dok će povelja povodom jubileja biti uručena RTCG i „Pobjedi“.

Dodjela nagrada tradicionalno će biti održana u srijedu, 23. januara u Nacionalnoj biblioteci „Đurđe Crnojević“, u okviru koje će Svečanom akademijom biti obilježeno 148 godina novinarstva u Crnoj Gori.

Izvor: Cetinjski list

About The Author

Number of Entries : 1077

Leave a Comment

Scroll to top