Veselin Grbović posjetio Dnevni centar i uručio poklone Reviewed by Momizat on . Predsjednik Opštine, Veselin Grbović, danas je posjetio Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom i tom prilikom korisnicima uručio Predsjednik Opštine, Veselin Grbović, danas je posjetio Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom i tom prilikom korisnicima uručio Rating: 0
You Are Here: Home » Društvo » Veselin Grbović posjetio Dnevni centar i uručio poklone

Veselin Grbović posjetio Dnevni centar i uručio poklone

Predsjednik Opštine, Veselin Grbović, danas je posjetio Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom i tom prilikom korisnicima uručio novogodišnje paketiće.

1545733643-grpr

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom funkcioniše osam godina, a od početka rada imaju veliki broj korisnika.

Predsjednik Opštine, Veselin Grbović, ugručio je novogodišnje paketiće djeci ističući da lokalna uprava nastoji da na mnoge načine pomogne ustanovi u kojoj se zaposleni prije svega, bave jednim humanim pozivom. Uz druženje sa djecom na ovaj način dočaran je osjećaj zajedništva i novogodišnjeg duha.

,,Centar je razvio djelatnost rada do vrhunskog nivoa, a djeca su zaslužila poklon od nas. Mi se trudimo da obezbijedimo sva sredstva kako bi se oni osjećali lijepo. Otvorili smo i centar 27 plus, na Duklu, za starije korisnike kako bi roditeljima olakšali brigu o njima u nekom starijem dobu”, istakao je Grbović.

Direktorica Dnevnog centra, Radojka Koprivica, zahvalila se Opštini kao osnivaču ustanove na kontinuiranoj podršci u radu. Istakla je da je ponosna što je Nikšić prva opština u Crnoj Gori koja ima i centar za lica sa invaliditetom starosti iznad 27 godina, napominjući da je to bitan iskorak u socijalnoj i dječijoj zaštiti i da pokazuje posvećenost Vlade i lokalne samouprave da ovu kategoriju građana integrišu u naše društvo.

,,Već je poznato da Nikšić prednjači u servisiranju ovih ustanova. U centu se trudimo da na spontan način oslušnemo korisnike, da ovdje lijepo provode vrijeme i da odavde odu zadovoljni”, kazala je Koprivica.

U Dnevnom centru za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom ima 30 korisnika, dok je u Odjeljenju na Duklu za starije od 24 godine sada 12 korisnika. Aktivnosti su usmjerene na razvoj praktičnih veština za svakodnevni život, razvoj i održavanje socijalnih, kognitivnih i fizičkih funkcija za osobe sa invaliditetom, a korisnici vrijeme u centru provode na kvalitetan način, prožet pažnjom, ljubavlju i pripadanjem zajednici.

Izcor: rtnk

About The Author

Number of Entries : 1054

Leave a Comment

Scroll to top