SVEČANO OTKRIVANJE SPOMENIKA CRNOGORSKIM KOMITAMA Reviewed by Momizat on . Na Trgu Save Kovačevića u Nikšiću, sjutra u 12 sati biće svečano otkriven spomenik posvećen svim crnogorskim komitama 1916-1929. koji su se borili za pravo, čas Na Trgu Save Kovačevića u Nikšiću, sjutra u 12 sati biće svečano otkriven spomenik posvećen svim crnogorskim komitama 1916-1929. koji su se borili za pravo, čas Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » SVEČANO OTKRIVANJE SPOMENIKA CRNOGORSKIM KOMITAMA

SVEČANO OTKRIVANJE SPOMENIKA CRNOGORSKIM KOMITAMA

Na Trgu Save Kovačevića u Nikšiću, sjutra u 12 sati biće svečano otkriven spomenik posvećen svim crnogorskim komitama 1916-1929. koji su se borili za pravo, čast i slobodu Crne Gore. Na svečanosti će govoriti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

1545652859-komitama-1

Djelo akademskog vajara Sretena Milatovića kombinacija je bijelog autohtonog nikšićkog kamena i stakla, visine je 2 metra i 80 centimetara, a krasiće trg Save Kovačevića. Spomenik ima dva kamena stuba koji predstavljaju komitske pokrete, dok će između njih biti stakleni stub kao simbol savremene Crne Gore. Stubovi su na vrhu spojeni kamenom gredom u obliku crnogorske kape sa komitskim grbom, dok će na Spomeniku pisati “U slavu crnogorskih komita koji su se borili za pravo, čast i slobodu Crne Gore 1916-1929”.

Spomenik će svečano otkriti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

Direktan prenos svečanosti možete pratiti na Televiziji Nikšić i na našem portalu.

About The Author

Number of Entries : 1085

Leave a Comment

Scroll to top