STABLA ZA BUDUĆE GENERACIJE Reviewed by Momizat on . Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, sađenjem pet sadnica obilježena je 140-ta godišnjica od priznanja nezavisnosti Crne Gore na Berlinskom kon Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, sađenjem pet sadnica obilježena je 140-ta godišnjica od priznanja nezavisnosti Crne Gore na Berlinskom kon Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » STABLA ZA BUDUĆE GENERACIJE

STABLA ZA BUDUĆE GENERACIJE

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, sađenjem pet sadnica obilježena je 140-ta godišnjica od priznanja nezavisnosti Crne Gore na Berlinskom kongresu. Dan ranije sađenjem sadnica u kampusu ispred Rektorata državnog Univerziteta, počela je ova aktivnost kojom će biti zasađeno sadnica koliko je godina prošlo od tog istorijskog datuma, tačno stotinučetrdeset.

IMG_20181114_091425

U prisustvu grupe studenata i nastavnog osoblja prvu sadnicu u dvorištu ispred zgrade Fakulteta, zasadila je Sonja Nikčević, podpredsjednica nikšićke opštine, a zatim dekan Fakulteta Prof dr Stevo Popović. U lijepom sunčanom jesenjem danu, akcija je sa zadovoljstvom i raspoloženjem prihvaćena od svih prisutnih.

„Danas smo zajedno sa studentima i gradom Nikšićem zasadili pet sadnica i zadovoljstvo nam je da time obilježavamo 140 godina od Berlinskog kongresa i da time pošaljemo poruku i podignemo svijest o Crnoj Gori kao ekološkoj državi, pa će i ovih pet novih stabala upotpuniti ovu ledinu i dati više kiseonika. Smatram da svakom prilikom treba da se podsjetimo na neke stvari koje trebaju biti temelj za buduće aktivnosti koje su pred nama. Berlinski kongres jedan od važnih momenata u istoriji Crne Gore i na lijep način to treba iskoristiti. Ističem da nam nije želja da se bavimo politikom već da se bavimo nama i da podižemo svijest svih skupa, prije svega nažih studenata i ostalih građana“, rijeći su prof dr Steva Popovića.

„Raduje me današnji povod okupljanja“, naglasila je Sonja Nikšević, „Posebno što se sjećanjem na važne datume naše istorije, kakav je Berlinski kongres šalje poruka mladim generacijama da pamte sve one svijetle trenutke istorije Crne Gore i da na tako svijetlim tradicijama grade svoju budućnost. Neka ove sadnice danas posađene u Nikšiću budu simbol stasavanja te buduće, zrele Crne Gore koja će znati da cijeni i čuva svoje korjene i da vrlo vješto i moćno odgovori na izazove savremenog trenutka. Ekologija je važno pitanje na našem evropskom putu jer čuvajući životnu sredinu, mi ostavljamo budućim generacijama vrijedno nasleđe od kojeg će naredne genercije to sa ponosom isticati. Nikšić, kao opština podržava sve kvalitetne aktivnosti koje se organizuju u našem gradu i zato čestitke Fakultetu za sport i fizičku kulturu na ovakom lijepoj akciji.“

B.Đukanović

About The Author

Number of Entries : 1085

Leave a Comment

Scroll to top