Ajkule opet srušile Mađarsku usred Budimpešte: Zlato za Crnu Goru u Svjetskoj ligi! Reviewed by Momizat on . Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je zlato u Svjetskoj ligi! "Ajkule" su u velikom finalu savladale domaćina Mađarsku nakon peteraca 13:11! Poveli smo Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je zlato u Svjetskoj ligi! "Ajkule" su u velikom finalu savladale domaćina Mađarsku nakon peteraca 13:11! Poveli smo Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Ajkule opet srušile Mađarsku usred Budimpešte: Zlato za Crnu Goru u Svjetskoj ligi!

Ajkule opet srušile Mađarsku usred Budimpešte: Zlato za Crnu Goru u Svjetskoj ligi!

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je zlato u Svjetskoj ligi! „Ajkule“ su u velikom finalu savladale domaćina Mađarsku nakon peteraca 13:11!

38a2ca4f84c10c920d963c09a22d2870

Poveli smo preko Ivovića, iskoristio je igrača više za 1:0, a isti igrač postigao je sjajan gol za vođstvo Crne Gore od 2:0, nakon dva minuta igre. Smanjio je Batori, a reprezentativac Mađarske je na 30 sekundi do kraja dionice izjednačio na 2:2.

Drugu dionicu otvorio je Kovač za preokret Mađara i prvo vođstvo na meču. Iskoristio je domaćin igrača više da preko Manherca dođe do dva gola viška. Na 5:2 povisio je Manherc na tri ipo minuta do poluvremena. Seriju Mađara prekiunuo je Mišić, Mlađan Janović smanjio je na 5:4, na minut ipo do pauze. Na drugoj strani Erdelji pogađa za plus dva, i na kraju druge četvrtine bilo je 6:4 za domaćina.

Peterac u gol pretvara Ivović i smanjuje na 6:5, poslije dva ipo minuta igre u trećoj dionici. Golom Draškovića Crna Gora je došla do izjednačenja na dva ipo minuta do kraja četvrtine, a seriju „ajkula“ prekinuo je Vamoš. Dva gola prednosti Mađarima je vratio Erdelji, na minut do kraja. Mišić je u posljednjim sekundama našeg napada smanjio, na kraju treće 8:7 za Mađare.

Crveni karton je u početnim minutima posljednje dionice zaradio Janović, a prvi gol u ovom dijelu meča postiže Mišić za izjednačenje 8:8, tri ipo minuta do kraja meča. Mezei dovodi Mađare u vođstvo, a onda projektil Petkovića za 9:9 na minut do kraja meča. Nije bilo promjene, pa su peterci odlučivali pobjednika.

Peterci: (prvi su šutirali Mađari)

Crna Gora: Ivović pogodio, Đurđić pogodio, Drašković pogodio, Brguljan pogodio

Mađarska: Vamoš promašio, Zalanki promašio, Batori pogodio, Manherc pogodio,

Crna Gora – Mađarska 9:9 (2:2, 2:4, 3:2, 2:1), nakon peteraca 13:11!

Sudije: Moler (Arg), Aleksandresku (Rum). Igrač više: Crna Gora 10 (1), Mađarska 7 (4). Peterci: Crna Gora 1 (1)

Crna Gora: Lazović, Draško Brguljan, Banićević, Petković 1, Vidović, Đuro Radović, Mlađan Janović 1, Đurđić, Ivović 3, Mišić 3, Drašković 1, Spaić, Kandić.

Mađarska: Nađi, Anđal, Manherc 2, Zalanki, Vamoš 1, Mezei 1, Jansik, Kovač 1, Erdelji 2, Batori 2, Bedo, Pohl, Kardoš.

About The Author

Number of Entries : 1054

Leave a Comment

Scroll to top