Novi broj Glasa Vraneša Reviewed by Momizat on . Iz štampe je izašao novi broj "Glasa Vraneša", neprofitnog glasila za očuvanje baštine i tradicije. U ovom broju u znak poštovanja, prema nedavno preminulom glu Iz štampe je izašao novi broj "Glasa Vraneša", neprofitnog glasila za očuvanje baštine i tradicije. U ovom broju u znak poštovanja, prema nedavno preminulom glu Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Novi broj Glasa Vraneša

Novi broj Glasa Vraneša

Iz štampe je izašao novi broj „Glasa Vraneša“, neprofitnog glasila za očuvanje baštine i tradicije.

Naslovna

U ovom broju u znak poštovanja, prema nedavno preminulom glumcu, objavljujemo In memoriam intervju sa Nebojšom Glogovcem, rađen u etno selu „Vuković“.

Na stranama ovog neprofitnog glasila čitaoci, mogu pročitati o aktivnostima zavičajnog udruženja „Vraneš“, o selu nekada i sada, za današnje prilike rijetkim aktivnostima mještanina Bora Jelića, narodnim običajima – bijelom platnu i peškiru.

Tu je i priča o tradicionalnom jelu – kačamaku, dio ovog broja je i Mišo Janketić koji govori o Tomaševu koji je njegova duhovna veza.

„Glas Vraneša i ovog puta poziva sve zainteresovane da nam se jave sa idejom i da daju doprinos da ovo glasilo postane prepoznatljivo te da se nametne široj čitalačkoj publici“, navodi se u saopštenju.

About The Author

Number of Entries : 982

Leave a Comment

Scroll to top