Nikad bogatija bodovna jesen! Reviewed by Momizat on . Nikada u svojoj istoriji Sutjeska nije imala bogatiju bodovnu jesen. Četa sa Bistrice zimuje na „plus 13“. Najefikasniji napad, najbolja odbrana. Golman Vladan Nikada u svojoj istoriji Sutjeska nije imala bogatiju bodovnu jesen. Četa sa Bistrice zimuje na „plus 13“. Najefikasniji napad, najbolja odbrana. Golman Vladan Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Nikad bogatija bodovna jesen!

Nikad bogatija bodovna jesen!

Nikada u svojoj istoriji Sutjeska nije imala bogatiju bodovnu jesen. Četa sa Bistrice zimuje na „plus 13“. Najefikasniji napad, najbolja odbrana. Golman Vladan Giljen rekoreder .

img_2845_0

Nikada u dugoj i slavnoj istoriji FK Sutjeska nije ostvaren tako ubjedljiv rezultat kao ove jeseni u šampionatu Crne Gore. Ovo iz razloga što je nikšićki prvoligaš u jesenjem dijelu prvenstva u 19 odigranih kola ostvario 15 pobjeda, samo jedan poraz i tri neriješena rezultata i sa ukupno osvojenih 48 bodova najbližem pratiocu, prošlogodišnjem prvaku podgoričkoj Budućnosti, pobjegao nevjerovatnih 13 bodova. Nikšićani su uz to najefikasnija ekipa u ligi sa 32 postignuta gola, dok se mreža tima sa Bistrice njihala samo 7 puta, što je takođe rekordna cifra. Možda su Nikšićani priželjkivali uspješnu sezonu, ali takve rezultate, koje je jesenas ostvarila četa Nikole Peca Rakojevića, niko nije mogao predpostaviti. Strahovalo se, obzirom da je nekoliko igrača za koje se s pravom smatralo da će biti u najboljem sastavu: Vuković, Zarubica, Radišić, bilo dugo odsutno zbog povrede, što je uslovilo da klupa bude kratka, pa su iskočili neki novi mladi igrači i potpuno opravdali povjerenje. Pao je i rekord golmana Vladana Giljena koji je čak 1019 minuta bio nesavladan na crnogorskim prvoligaškim terenima. Taj rekord sigurno neće dugo biti oboren, što najbolje govori o čvrstom odbrambenom bedemu ispred njegove mreže. Svakako da je ovaj rezultat stvorio posebnu euforiju među navijačima plavo bijele čete, koji su ubijeđeni da će na proljeće biti nastavljeno u istom ritmu i da će se šampionska titula ponovo vratiti u naš grad.

U svim analizama protekle polusezone naglašava se rezultat Sutjeske kao nešto najbolje do sada ostvareno. Podatak da se u izboru najbolje reprezentacije crnogorskog prvoligaškog karavana lista „Dnevne novine“ našlo mjesta za čak petoricu sutjeskinih prvotimaca: Vladana Giljena, Miloša Bakrača, Stefana Lončara, Igora Ivanovića i Boža Markovića, potvrđuje da je Sutjeska kvalitetom daleko odskočila ispred ostalih rivala. Takođe se smatra da je Igor Ivanović, najbolji strijelac Lige, po mnogima i igrač jeseni u Crnoj Gori.

Za ovaj rezultat svakako da su uz igrače zaslužni stručni štab, rukovodstvo kluba i naravno vjerni navijači. Treneri i igrači su ipak oni, koji su na terenu dali sve od sebe i zajedno učinili da se pregršt radosti ove jeseni, preseli na stadion kraj Bistrice.

Blagoje Đukanović

IVANOVIĆ PRVI STRIJELAC

Sujeska je najefikasniji klub jesenjeg dijela prvenstva sa 32 gola, a protivničke mreže treslo je 9 fudbalera. Najefikasniji je bio Igor Ivanović, vodeći prvoligaški strijelac sa 9 postignutih golova. Dva manje dao je Božo Marković. Bojan Božović je postigao 4, a Stefan Denković 3 gola. Po dva puta u listu strijelaca su se upisivali Miloš Bakrač, Stefan Lončar i Luka Merdović, dok su po jednom strijelci bili Branislav Janković, Marko i Miloš Vučić.

Jesen nam je donijela mnogo dobrih stvari i srećan sam zbog rezultata ekipe, ali i zbog mojih golova i što vodim na listi strijelaca. Volim da zatresem mrežu i na taj način dam doprinos timu. Mislim da smo najozbiljniji kandidat za titulu i na kraju prvenstva. Ne volim da se osvrćem za onim što je prošlo, već gledam ispred sebe. Na proljeće moramo da se dodatno mobilišemo kako bi stigli do željenog cilja – riječi su Igora Ivanovića.

PECOVA FUDBALSKA FILOZOFIJA KLJUČ USPJEHA

Već iskusan stručnjak Nikola Peco Rakojević je uspješno sklopio pobjednički mozaik i doveo ekipu do ubjedljive titule jesenjeg prvaka.

Završili smo prvi dio posla, ali onaj najvažniji očekuje nas na proljeće. Imamo razloga za zadovoljstvo učinjenim, ali naglašavam najbolji su oni koji na kraju budu prvi. Igračima i mojim saradnicima zahvaljujem na svemu što su pružili ove jeseni, ali ne bi ovo ostvarili da nije bilo naših vjernih navijača koji su nas pratili širom Crne Gore. Takođe, zahvalnost i rukovodstvu kluba koje je stvorilo dobre uslove i usvojili moju filozofiju igre i ponašanja. – riječi su trenera Rakojevića, koji je igračima dao zasluženi odmor i prozivku zakazao za 8. januar 2018. godine.
Fotografiju ekipe, zatim Igora Ivanovića i Nikole Rakojevića preuzeti od Željka Šapurića.

About The Author

Number of Entries : 1009

Leave a Comment

Scroll to top