KONCERT DUA HARMONIKA „SAN FORTEZZA“ Reviewed by Momizat on . U četvrtak, 29. juna u koncertnoj sali Muzičke škole „Dara Čokorilo“ u 20h, biće održan KONCERT DUA HARMONIKA „SAN FORTEZZA“. Članovi ovog dua su Stefan Ćeha i  U četvrtak, 29. juna u koncertnoj sali Muzičke škole „Dara Čokorilo“ u 20h, biće održan KONCERT DUA HARMONIKA „SAN FORTEZZA“. Članovi ovog dua su Stefan Ćeha i  Rating: 0
You Are Here: Home » Muzika » KONCERT DUA HARMONIKA „SAN FORTEZZA“

KONCERT DUA HARMONIKA „SAN FORTEZZA“

U četvrtak, 29. juna u koncertnoj sali Muzičke škole „Dara Čokorilo“ u 20h, biće održan KONCERT DUA HARMONIKA „SAN FORTEZZA“. Članovi ovog dua su Stefan Ćeha i Aleksa Mirković studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu (BiH). Na repertoaru će se naći djela: S.I.Vojtenka, J. S. Baha, N. Maligina, D. Skarlatija, R.Galijana, Lorencena, A. P. Pjacole i A. Mirkovića.Organizator događaja je JU „Zahumlje“, u saradnji sa Muzičkom  školom „Dara Čokorilo“, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. ULAZ JE SLOBODAN.

IMG_0144

Stefan Ćeha je rođen u Nikšiću. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ u Nikšiću. Student je treće godine harmonike Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu (BiH), u klasi prof. mr Danijele Gazdić. Član je brojnih akademskih sastava sa kojima je višestruko nagrađivan i koji su, osim u BiH, zapažene rezultate ostvarili i u regionu. Jedan od najpoznatijih je Kvintet harmonika “Accordeus” Muzičke akademije UIS-a, sa kojim je Stefan prošle godine nastupio pred nikšićkom publikom, u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo”.Nedavno je  uspješno nastupio sa Simfonijskim orkestrom Mostar , u prepunoj sali galerije Kraljice Katarine u Mostaru, u okviru manifestacije „Proljetni koncert“.

Aleksa Mirković je rođen u Valjevu. Student je druge godine Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu (BiH), u klasi mr Danijele Rakić. Aleksa je do sada dobitnik 74 nagrade na takmičenjima u Rusiji, Portugaliji, Austriji, Švajcarskoj, Češkoj i mnogim drugim zemljama. Nedavno je ostvario zapažene uspjehe, u Daugavpilsu (Letonija) je održao solistički koncert pred prepunom salom Regionalnog kulturnog centra, u okviru 15. internacionalnog takmičenja harmonikaša „Naujene 2017″, a zatim je u takmičarskom dijelu programa osvojio Gran-pri mlađih studenata.

28.06.2017. U ime Koordinacionog tima Programa, Kristina Radović

 

 

 

About The Author

Number of Entries : 1077

Leave a Comment

Scroll to top