About the author

Related Articles

4 Comments

  1. 1

    Blazo Bojic

    Hvala na divnom podsjecanju.
    Kad je o ovoj generaciji rijec, srecan sam sto sam kao devetogodisnjak i sin vodje puta Petra-Raca Bojica imao priliku da putujem sa ekipom na Kvarnersku Rivijeru 1977 godine. U grupi u Opatiji smo igrali sa Milanom, Opatijom i Leeds Unitedom i kao prvi prosli dalje. Cetvrtfinale smo igrali u Labinu i posle 0:1 uspjeli da se vratimo i pobijedimo sa 2:1. Polufinale, pred punom Kantridom u predigri meca Rijeka-OFK Beograd u kome je Davor Desnica dao divan gol iz slobodnog udarca (moja prva prvoligaska utakmica). Teska utakmica protiv Hajduka sa bracom Vujovic u postavi zavrsena je nerijeseno. Duga serija penala za finale, puno neodgledanih zbog uzbudjenja i na kraju 13:12 sa Hajduk. U borbi sa trece mjesto smo bili bolji od Sarajeva sa 3:2, golom u poslednjim trenucima, nevjerovatni Pero Giljen na golu. Bilo je to vrijeme divnog amaterizma, ti momci su zivjeli za Sutjesku.
    Za mene je to bilo iskustvo kojim je poceo moj sportski zivot, koji traje do danas.
    Blazo Bojic, Beograd

    Reply
  2. 2

    Veso Vojičić

    Sve pohvale za članak o ovoj zlatnoj generaciji, naveli ste sve što je trebalo, i sve je tačno. Jedina mala greška vam se potkrala (vjerovatno nenamjerno), tvorac ove zlatne generacije, kao i mnogih drugih, koje se nijesu okitile zvaničnim peharima, ali su bile u onoj velikoj državi prepoznatljive, uključujući i omladinsku školu FK Sutjeske, je Milan Mika Zirojević. Ilija Iko Kaljević je vodio prvi tim Sutjeske 74./75. kad smo ispali iz prve lige i kad se, ne volim da koristim ovaj izraz, raspala ona zlatna generacija (Ađanski, Stanišić, Gardun, Međedović, Grahovac, Đurović, Kovačević, Bokan, Tibljaš, Zeković i Samatović). Oni su skoro svi otišli na svoju stranu, osim Baje Samatovića i polako su u tim upadali mladi igrači iz ove zlatne omladinske generacije.
    Pozdrav vama Blažo, iako vas ne poznajem, ali sam bio dobar prijatelj sa vašim ocem, a inače su mi i majka i sestra radile sa njim u banci. Veso Vojičić

    Reply
    1. 2.1

      Ratko Knezevic

      Hvala Gospodine Vojiciu na ovom podsjecanju kakva je to bila generacija Sutjeske koju pominjete u svom komentaru. I dan danas mislim da je to, tada, bio jedan od najboljih jugoslovenskih timova, bez obzira kakvu je srecu imala na prvenstvima prije.

      Reply
  3. 3

    Miro Maca

    Odlican text

    Reply

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *