Anatolij Karpov boravio u Nikšiću Reviewed by Momizat on . Povodom dana Opštine Plužine i jubileja OŠK "Mladost" od 05-09. avgusta u Crnoj Gori je boravio Anatolij Karpov, jedan od najvećih šahista svih vremena.   Povodom dana Opštine Plužine i jubileja OŠK "Mladost" od 05-09. avgusta u Crnoj Gori je boravio Anatolij Karpov, jedan od najvećih šahista svih vremena.   Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Anatolij Karpov boravio u Nikšiću

Anatolij Karpov boravio u Nikšiću

Povodom dana Opštine Plužine i jubileja OŠK „Mladost“ od 05-09. avgusta u Crnoj Gori je boravio Anatolij Karpov, jedan od najvećih šahista svih vremena.

SL40

 

Karpov je boravio u Nikšiću, gdje je ugošćen od strane OŠK „Mladost“, povodm 10 godina postojanja i uspješnog rada Kluba. Nakon posjete Nikšiću boravio je i u Plužinama, gdje je igrao simultanku na 10 tabli sa mladim šahistima iz Crne Gore i regiona, uzrasta od 6 do 18 godina. Zbog velikog interesovanja (bilo prijavljeno 43 mlada učesnika), sa preostale 33 partije su igrali VM Dragiša Blagojević i IM Tijana Blagojević, koja je svoju uspješnu karijeru počela u OŠK „Mladost“.

Ukupan rezultat bio je 42,5 : 0,5. Veliki uspjeh napravio je aktuelni omladinski prvak države Vuk Miletić, koji je remizirao sa bivšim svjetskim prvakom.

O“izuzetan događaj će doprinijeti popularizaciji šaha, a nadamo se i podizanju kvaliteta ove drevne igre u Crnoj Gori“ navode iz OŠK Mladost.

About The Author

Number of Entries : 1085

Leave a Comment

Scroll to top