Uručene Trinaestojulske nagrade: „Da nije bilo 13. jula ne bi bilo ni Crne Gore“ Reviewed by Momizat on . U Vili Gorica uručeno je danas najveće državno priznanje - Trinaestojulska nagrada.Ovogodišnji laureati su književni istoričar Dragan B. Perović, profesor Božid U Vili Gorica uručeno je danas najveće državno priznanje - Trinaestojulska nagrada.Ovogodišnji laureati su književni istoričar Dragan B. Perović, profesor Božid Rating: 0
You Are Here: Home » Društvo » Uručene Trinaestojulske nagrade: „Da nije bilo 13. jula ne bi bilo ni Crne Gore“

Uručene Trinaestojulske nagrade: „Da nije bilo 13. jula ne bi bilo ni Crne Gore“

U Vili Gorica uručeno je danas najveće državno priznanje – Trinaestojulska nagrada.Ovogodišnji laureati su književni istoričar Dragan B. Perović, profesor Božidar Šekularac i književnik Pavle Goranović, a nagrade će im uručiti predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

“Nije lako održati zemlju koja traje milenijum i više na Balkanu, ali Crna Gora nikad nije i neće nestati“- saopštio je Brajović i dodao da je savremena Crna Gora pokazala da ne želi sukobe.

“Već vladavinuprava i jednakost. Crne Gore ne bi bilo da nije bilo 13. jula, 13. jul je najljepša crnogorska priča ikad ispričana“- kazao je on.

Kako je rekao Brajović, danas žanjemo što su naši preci posijali.

“Zadovoljstvo je odlučivati o nagradama koje riječ pretvaraju u djela, riječi koje su ukorijenjene u crnogorsko biće. Šekularac se suočio sa istorijom i uzeo teško breme, Crna Gora mu se tek danas odužuje za sve što je učinio. Perović je istjerovao naše mitove u istine, neophodne za naš identitet“- kazao je Brajović.

U ime dobitnika prisutnima se obratio Dragan B. Perović.

“Mnogo je simbolike utkano u 13. jul. čast mi je što sam nagrađen u ovakvom društvu. Crna Gora nam je jedina domovina, rajsko naselje“- kazao je on.

Izvor: AntenaM

About The Author

Number of Entries : 1085

Leave a Comment

Scroll to top