ANDRIJAŠEVIĆU I ČIRGIĆU DODIJELJEN STATUS „ISTAKNUTI KULTURNI STVARALAC“ Reviewed by Momizat on . Vajaru Krstu Andrijaševiću i redovnom profesoru Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, Adnanu Čirgiću, dodijeljen je status istaknutih kulturnih stvaraoca Vajaru Krstu Andrijaševiću i redovnom profesoru Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, Adnanu Čirgiću, dodijeljen je status istaknutih kulturnih stvaraoca Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » ANDRIJAŠEVIĆU I ČIRGIĆU DODIJELJEN STATUS „ISTAKNUTI KULTURNI STVARALAC“

ANDRIJAŠEVIĆU I ČIRGIĆU DODIJELJEN STATUS „ISTAKNUTI KULTURNI STVARALAC“

Vajaru Krstu Andrijaševiću i redovnom profesoru Fakulteta za crnogorski jezik i književnost, Adnanu Čirgiću, dodijeljen je status istaknutih kulturnih stvaraoca, saopšteno je iz Vlade nakon današnje 128. sjednice.

1562265986-ca

Status istaknutog kulturnog stvaraoca može da se dodijeli umjetniku ili stručnjaku u kulturi, čija su djela i stvaralaštvo od izuzetnog značaja za kulturu Crne Gore.

,,Na predlog Ministarstva kulture, Vlada je donijela rješenja o dodjeli statusa „istaknuti kulturni stvaralac“ Krstu Andrijaševiću, vajaru iz Nikšića i prof. dr Adnanu Čirgiću, redovnom profesoru Fakulteta za crnogorski jezik i književnost“, saopštili su oni.

Na osnovu dodijeljenog statusa, umjetnici imaju pravo na doživotnu mjesečnu naknadu, u visini jedne i po prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori.

 

About The Author

Number of Entries : 1085

Leave a Comment

Scroll to top