Uspješno održana biciklijada u susret ljetnjem raspustu Reviewed by Momizat on . U Nikšiću je održana biciklijada u Susret ljetnjem raspustu u  organizaciji Biciklističkog kluba Perun, a čiji je cilj bio pokloniti mladima Biciklijadu s namje U Nikšiću je održana biciklijada u Susret ljetnjem raspustu u  organizaciji Biciklističkog kluba Perun, a čiji je cilj bio pokloniti mladima Biciklijadu s namje Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Uspješno održana biciklijada u susret ljetnjem raspustu

Uspješno održana biciklijada u susret ljetnjem raspustu

U Nikšiću je održana biciklijada u Susret ljetnjem raspustu u  organizaciji Biciklističkog kluba Perun, a čiji je cilj bio pokloniti mladima Biciklijadu s namjerom da se  motivišu mladi da tokom ljeta koriste bicikl kao alternativno ekološko prevozno sredstvo koje ne zagađuje životnu sredinu.

FB_IMG_1560779495802

 

Cilj je i promocija biciklizma  kao sporta kod najmlađih, takođe i biciklizma kao modernog atraktivnog vida rekreacie koji pruža mnoge benefite za zdravlje i očuvanje prirode. Veliki broj djece uzrasta do deset  godina koji su vozili u prisustvu roditelja i  redara koje je obezbijedio organizator poslali su snažnu poruku da  razvoj biciklizam u Nikšiću ide uzlaznom linijom i da su nam u urbanom dijelu grada potrebne biciklističke staze. Takođe osvrnuli smo se na biciklizam kao turistički proizvod i  predložili učesnicima da  otkrivaju  i upoznaju  i  isrtažuju okolinu Nikšića  koja je bogata lijepom priodom i kulturno istorijskim spomenicima  bciklirajući. Rijetko koji grad ima toliko biciklističkih staza u okolini a i mogućnosti za planinski biciklizam u  ruralnom dijelu kao što je to Nikšić.
 
Dionicu dugu 5 km prešlo je oko 150 učesnika. Biciklisti su pedalali uz podršku Saobraćajne policije Nikšić bez koje bi nemoguće bilo organizovati sličan događaj jer bezbjednost biciklista je na prvom mjestu. Poslali smo jaku poruku i lijepu sliku vozačima automobila, a to je da biciklista ima  dosta  u Nikšiću i da sebi ne mogu i  ne smiju dozvoliti da voze neprilagođenenom brzinom  i neoprezno. Ljetnji je raspust period i sezona kada je djece na biciklima mnogo, pokrenu sve starosne populacije na biciklu.

Realizacijom ovog projekta smatramo da smo doprinijeli

  • Promociji zdravih stilova života
  • Promociji sportskih vrijednosti
  • Efikasniji i isplativiji prevoz na kraćim  dionicama
  • Smanjenom zagađenju vazduha i manjoj buci
  • Snižavanjem emisije štetnih gasova koji stavraju efekat staklene bašte
  • Smanjenoj potošnji goriva
  • Veliki broj biciklista poslaće poruku da su potrebne biciklističke staze što će doprinijeti atraktivnijoj i kvalitetnijoj urbanoj sredini.

Najmlađa učesnica Una Barović 5 godina. Najmlađi učesnik Lazar Jauković 3,5 godine dok je najstarii učesnik bio Jaredić Branko 68 god. Dobitnica bicikla koju je obezbijedila firma Grmeč je Ana Gojković.

Za vrijeme događaja koji se odvijeo na Trgu Slobode PZU Moj doktor zainteresovanim učesnicima provjeravala je šećer u krvi i krvni pritisak jer nam je cilj promocija brige o zdravlju na prvom mjestu.

Nakon pedalanja uz osvježenje i muziku Miladina Šobića biciklisti su nastavili druženje, a organizatri su pripremili brojne poklone  koje su obezbijedili:  servis za bicikla Cero, Inter sport,  kozmetika   Avene  i Farmasi.

About The Author

Number of Entries : 1069

Leave a Comment

Scroll to top