Đukanović i Lajčak: Politika proširenja da bude visoko na agendi nove evropske administracije Reviewed by Momizat on . Predsjednik Milo Đukanović na kraju prvog dana bezbjednosnog foruma GLOBSEC u Bratislavi razgovarao je sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Sl Predsjednik Milo Đukanović na kraju prvog dana bezbjednosnog foruma GLOBSEC u Bratislavi razgovarao je sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Sl Rating: 0
You Are Here: Home » Društvo » Đukanović i Lajčak: Politika proširenja da bude visoko na agendi nove evropske administracije

Đukanović i Lajčak: Politika proširenja da bude visoko na agendi nove evropske administracije

Predsjednik Milo Đukanović na kraju prvog dana bezbjednosnog foruma GLOBSEC u Bratislavi razgovarao je sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom, predsjedavajućim OEBS, na radnoj večeri priređenoj u njegovu čast.

Lajčak je zahvalio Đukanoviću na učešću na ovom prestižnom skupu, uz zadovoljstvo što će Bratislava biti domaćin i panela o Zapadnom Balkanu.

Đukanović je između ostalog konstatovao da je to još jedna potvrda posvećenosti prijateljske Slovačke evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona u cjelini, što je dodatno izraženo i kroz njenu ulogu predsjedavajućeg OEBS u godini nedavnih izbora za Evropski parlament i promjena koje će uslijediti na vrhu institucija u Briselu.

Zajednički je izraženo zadovoljstvo rezultatima proevropskih snaga i naglašeno da bi bilo izuzetno važno i za EU i za region da politika proširenja na Zapadni Balkan bude visoko na agendi nove evropske administracije.

Đukanović i Lajčak su u dužem razgovoru i prijateljskoj atmosferi razmijenili mišljenja o kretanjima u regionu, sa akcentom na preostala otvorena pitanja, kao i o procesima u Evropi i na globalnom planu, uz izraženu spremnost za unapređenje inače odličnih bilateralnih odnosa i saradnje.

Izvor: AntenaM

About The Author

Number of Entries : 1085

Leave a Comment

Scroll to top