Film „Između dana i noći“ nagrađen na Festivalu u Parizu Reviewed by Momizat on . Film "Između dana i noći" Andra Martinovića dobio je nagradu za najbolji dugometražni igrani film na Festivalu filmova Jugoistočne Evrope u Parizu- SEE A PARIS Film "Između dana i noći" Andra Martinovića dobio je nagradu za najbolji dugometražni igrani film na Festivalu filmova Jugoistočne Evrope u Parizu- SEE A PARIS Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Film „Između dana i noći“ nagrađen na Festivalu u Parizu

Film „Između dana i noći“ nagrađen na Festivalu u Parizu

Film „Između dana i noći“ Andra Martinovića dobio je nagradu za najbolji dugometražni igrani film na Festivalu filmova Jugoistočne Evrope u Parizu- SEE A PARIS 2019.

b6ffee49db986ebebc77dd40fb6a9383

Kako je navedeno u saopštenju, petočlani žiri, na čelu sa francuskim sineastom Maksom Azuleom,  nagradu za režiju dodijelio je ex-aequo rediteljima Viktoru Božinovu iz Bugarske, za film “Uzvišenje” i Čabi Vekešu iz Mađarske, za film “Izakolone”, a kao najbolji kratki film izdvojio je ostvarenje “Glavno jelo”, hrvatske autorke Kristine Barišić.

Deveto izdanje Festivala održano je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Francuske, a  posebna priznanja za životno djelo primili su reditelj Boro Drašković i glumica Milena Zupančič.

Nagradu Frederik Rosif za 2019. godinu dobio je francuski glumac i producent Žak Peren, koji je  producirao i dva Oskarom nagrađena filma: “Z”, Koste Gavrasa i “Crno-bijelo u koloru”, Žan-Žak Anoa, dodaje se u saopštenju.

About The Author

Number of Entries : 1077

Leave a Comment

Scroll to top