Beogradski manifest uspješno završen, bliži se Bedem Fest Reviewed by Momizat on . Nakon završetka više nego uspješnog petog izdanja manifestacije Beogradski Manifest, sajma festivala, manifestacija i degustacija koji se održavao na tvrđavi Ka Nakon završetka više nego uspješnog petog izdanja manifestacije Beogradski Manifest, sajma festivala, manifestacija i degustacija koji se održavao na tvrđavi Ka Rating: 0
You Are Here: Home » Muzika » Beogradski manifest uspješno završen, bliži se Bedem Fest

Beogradski manifest uspješno završen, bliži se Bedem Fest

Nakon završetka više nego uspješnog petog izdanja manifestacije Beogradski Manifest, sajma festivala, manifestacija i degustacija koji se održavao na tvrđavi Kalemegdan u Beogradu, karavan X Bedem festa svoj put je nastavio za Suboticu povodom održavanja finalne večeri partnerskog festivala Omladina na kojem je pobijedio bend Bulka iz Novog Sada. “U pitanju je mlad, perspektivan instrumentalni bend sa veoma interesantnim, psihodeličnim i atmosferičnim momentima koji dostižu svoj vrhunac u energičnom i nadahnutom “plesu” članova ovog sastava”, navodi Petar Šundić.

Screenshot_20190604-090729_1

“Beogradski Manifest, kojeg smo realizovali u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Nacionalnom Turističkom Organizacijom Crne Gore pokazao je svu opravdanost boravka naše delegacije u Beogradu. Tokom tri dana trajanja ove manifestacije, beogradskom tvrđavom prodefilovalo je preko 200.000 posjetilaca. Kada su u pitanju Crna Gora i Bedem fest možemo konstatovati zadovoljstvo povodom zainteresovanosti ogromnog broja ljudi iz Srbije, Beograda, čitavog regiona i inostranstva da ove godine po prvi put obiđu Crnu Goru i da planiraju dolazak na Bedem fest. Za nas je to veoma važno, da ponudom i programom postajemo sve više i više inspirativni i da na konkretan način doprinosimo rastu broja posjetilaca, turista kao i ostvarivanju respektabilnih rezultata turističke sezone Crne Gore”, navodi Petar. “Bedem fest je definitivno pozicionirao sebe visoko na festivalskoj regionalnoj ljestvici i na to smo ponosni”, nastavlja on.

Screenshot_20190604-090736_1
U toku je 23.izdanje Hrvatskog demo rok festivala, najstarijeg demo festivala u Hrvatskoj. Prema jednoglasnoj odluci stručnog žirija, čiji je član bio i Petar Šundić, pobijedio je bend Vrulja iz Varadždina.

“Riječ je o veoma interesantnom bendu koji žanrovski miksuje metal, hard kor i punk zvukove, uz naglašeni i veoma autentičan ženski vokal”, navodi Petar. “Posjetioci na tvrđavi će zasigurno uživati u nastupima ova dva mlada demo benda”, poručuje Petar.

Večeras se program HGF-a nastavlja nastupima grupe Denis &Denis, Električnog Orgazma i mnogih drugih bendova.

“Boravak u Zagrebu i Zaboku za nas je važan iz više uglova, a prije svega zbog činjenice da sa ponosom predstavljamo i promovišemo Nikšić, Crnu Goru, našu muziku i naše festivale”, nadahnut je Petar. “Sjajna je stvar širiti ljubav i raditi na povezivanju čitavog regiona kroz muziku i muzičku scenu”. “Bedem fest zasigurno jeste pionir uvezivanja čitavog regiona i predvodnik platforme o afirmaciji mlade, demo scene, koja baš i nema često prilike za sticanjem iskustva i sopstvenom afirmacijom”, nastavlja on.

Deseti Bedem fest održaće se od 2-4 avgusta. Iz organizacije najavljuju brojne novitete i iznenadjenja u narednim danima.

About The Author

Number of Entries : 1077

Leave a Comment

Scroll to top