Zbirka poezije Maksima Vujačića „Vjetar vremena“ Reviewed by Momizat on . Iz štampe je izašla zbirka poezije Maksima Vujačića „Vjetar vremena“. Vujačić, koji je široj javnosti poznat kao publicista, novinar i hroničar nikšićkog kraja, Iz štampe je izašla zbirka poezije Maksima Vujačića „Vjetar vremena“. Vujačić, koji je široj javnosti poznat kao publicista, novinar i hroničar nikšićkog kraja, Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Zbirka poezije Maksima Vujačića „Vjetar vremena“

Zbirka poezije Maksima Vujačića „Vjetar vremena“

Iz štampe je izašla zbirka poezije Maksima Vujačića „Vjetar vremena“. Vujačić, koji je široj javnosti poznat kao publicista, novinar i hroničar nikšićkog kraja, poeziju i kratke priče objavljuje pod pseudonimom Dragan Majer.

IMG_20190513_153825_1_1

U knjizi „Vjetar vremena“ koju je izdala biblioteka „Ahiv uspomena“, koju je upravo Vujačić osnovao, nalazi se 26 pjesama, među kojima su i one posvećene Urošu Toškoviću, Božu Koprivici, Draganu Stojniću, Hemfriju Bogartu, čija fotografija se nalazi na naslovnici knjige. Za likovno-grafičku opremu „Vjetra uspomena“ zadužen je bio Milinko Žižić.

Vujačić je radni vijek proveo kao novinar, radeći i kao urednik „Nikšićkih novina“, Radio i TV Nikšić.

Bio je urednik poezije i proze u četiri izdavačke kuće. Sarađivao je u više listova, časopisa i stručnih piblikacija u Crnoj Gori i bivšoj Jugoslaviji. Producent je dugometražnih dokumentarnih filmova, kao i urednik programa Društva prijatelja i poštovalaca Nikšića.

Iako je od 2016.godine u penziji, trenutno je odgovorni urednik „Novina Nikšića“.

Dugogodišnji je član Književne zajednice „Vladimir Mijušković“. Dobitnik je više nagrada i priznanja među kojima su Nagrada Oslobođenja Nikšića, „Zaloga“ i Društva crnogorskih novinara za poseban doprinos razvoju novinarstva.

About The Author

Number of Entries : 1069

Leave a Comment

Scroll to top