Veliki Tajger Vuds se poslije 11 godina vratio na vrh Reviewed by Momizat on . Američki golfer Tajger Vuds je poslije 11 godina osvojio jedan od četiri najveća turnira na svijetu – slavio je na Mastersu u Ogasti po peti put u karijeri. Get Američki golfer Tajger Vuds je poslije 11 godina osvojio jedan od četiri najveća turnira na svijetu – slavio je na Mastersu u Ogasti po peti put u karijeri. Get Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Veliki Tajger Vuds se poslije 11 godina vratio na vrh

Veliki Tajger Vuds se poslije 11 godina vratio na vrh

Američki golfer Tajger Vuds je poslije 11 godina osvojio jedan od četiri najveća turnira na svijetu – slavio je na Mastersu u Ogasti po peti put u karijeri.

Tiger WoodsGetty Image/Kevin C. Cox / Staff

To je njegov prvi „mejdžor“ još od 2008, a 15. u karijeri. U Ogasti je trijumfovao 1997, 2001, 2002 i 2005. godine.

Vuds je uz „birdije“ na 15. i 16. rupi ostvario prednost koju nije izgubio do kraja. 43-godišnjak je imao poteškoća na početku, a „bogiji“ na 4. i 5. rupi smanjili su značaj „birdija“ na 3, 7. i 8.

Italijan Frančesko Molinari je prednost od dva udarca uspio da održi sve do 12. rupe, kada je, pošto je njegova loptica završila u jezeru, zabilježio „dabl bogi.“ Iako se na 13. popravio ostvarivši „birdi“, još jedan „dabl bogi“ na 15. rupi ga je koštao pobjede ovog puta.

Vuds je bio na prinudnoj pauzi zbog zdravstvenih i privatnih problema, te je ovaj njegov trijumf već proglašen jednim od najvećih povrataka profesionalnom sportu.

Sljedeći „mejdžor“ će biti PGA prvenstvo u maju, u junu je na programu US Open, a jul je rezervisan za Otvoreno prvenstvo Velike Britanije.

Izvor: Sport Klub

About The Author

Number of Entries : 1085

Leave a Comment

Scroll to top