ZVUCI PROLJEĆA U MUZIČKOJ ŠKOLI „DARA ČOKORILO“ Reviewed by Momizat on . Učenici osnovne i srednje Muzičke škole Dara Čokorilo održali koncert "Zvuci proljeća". Na repertoaru su bila djela muzičke istorije iz više epoha. Koncert je s Učenici osnovne i srednje Muzičke škole Dara Čokorilo održali koncert "Zvuci proljeća". Na repertoaru su bila djela muzičke istorije iz više epoha. Koncert je s Rating: 0
You Are Here: Home » Muzika » ZVUCI PROLJEĆA U MUZIČKOJ ŠKOLI „DARA ČOKORILO“

ZVUCI PROLJEĆA U MUZIČKOJ ŠKOLI „DARA ČOKORILO“

Učenici osnovne i srednje Muzičke škole Dara Čokorilo održali koncert „Zvuci proljeća“. Na repertoaru su bila djela muzičke istorije iz više epoha. Koncert je segment aprilskog repertoara programa Nikšićka kulturna scena.

1555080619-muz

Pred brojnom publikom u Muzičkoj školi ,,Dara Čokorilo“ nastupilo je 15 učenika osnovne i srednje muzičke, koji će učestvovati na na Festivalu Mladih muzičara u Podgorici (23 – 25. april). Nastupili su pijanisti: Sara Stamatović, Đorđa Glomazić, Sara Ivanović i Emilija Pejaković. Sa odsjeka truba: Đorđe Brborić, Vladimir Jauković, Mihajlo Urošević, Petra Marković i Nemanja Knežević. Sa odsjeka solo pjevanje nastupile su Kristina Perković i Hajdana Glušica, potom na gitari Marko Lazović, na flauti Balša Zečević i na harmonici Vuk Vujačić.

Pored solista nastupili su Gudački orkestar osnovne škole i Mješoviti srednje škole.

,,Koncert ,,Zvuci proljeća“ je redovna aktivnost Muzičke škole u okviru priprema za nastupe i mnogobrojna takmičenja, kako bi se učenici oslobodili treme i što bolje utvrdili program koji sviraju. Na koncertu su nastupili najbolji učenici koji će Školu predstavljati ovog mjeseca na državnom, potom u maju, na takmičenjima u Tivtu i Kragujevcu. Muzička škola iz godine u godinu pokazuje sve bolje rezultate, nastojaćemo da održimo kontinuitet kako ne bi došlo do umjetničke stagnacije u sredini sa izuzetno bogatom muzičkom tradicijom“, naglasila je Vesna Šarac, profesorica harmonike.

Muzička škola ,,Dara Čokorilo“ 18. aprila, organizovaće koncert, u okviru kojeg će nastupiti učenici svih odsijeka, a krajem mjeseca biće upriličeno veče muzike i poezije.

Izvor: rtnk

About The Author

Number of Entries : 1077

Leave a Comment

Scroll to top