Promocija kratkog filma „Tara – rijeka strasti i izazova“ Reviewed by Momizat on . U utorak, 2. Aprila u Nikšićkom pozorištu u 20 sati, biće održana promocija kratkog filma „Tara – rijeka strasti i izazova“ autora Veljka Vujanovića. Nakon proj U utorak, 2. Aprila u Nikšićkom pozorištu u 20 sati, biće održana promocija kratkog filma „Tara – rijeka strasti i izazova“ autora Veljka Vujanovića. Nakon proj Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Promocija kratkog filma „Tara – rijeka strasti i izazova“

Promocija kratkog filma „Tara – rijeka strasti i izazova“

U utorak, 2. Aprila u Nikšićkom pozorištu u 20 sati, biće održana promocija kratkog filma „Tara – rijeka strasti i izazova“ autora Veljka Vujanovića.

Nakon projekcije o filmu će govoriti autor, saradnici na projektu i potpredsjednica SO Nikšić gospođa Sonja Nikčević.

pozivnica

Veljko Vujanović, profesionalni fotograf i kamerman iz Nikšića, autor je velikog broja umjetničkih fotografija, niza putopisnih reportaža i promotivnih filmova.
Film „Tara – rijeka strasti i izazova“ je još jedna filmska storija o rijeci Tari napravljena iz jednog drugačijeg, nesvakidašnjeg ugla. Tridesetominutna priča prati tročlanu grupu kajakaša koji u dvodnevnom spustu prolaze najljepši i najatraktivniji dio kanjona rijeke (posebno u dijelu koji se nalazi u granicama NP Durmitor) otkrivajući skrovita mjesta do kojih se može stići samo kajacima – tim malim plovilima, koja su pogodna za ulazak u kutke obale, nepristupačne čamcima i splavovima.

Film obiluje mnoštvom lijepih slika, uzbudljivih i dinamičnih scena, posebno onih koje se odnose na savlađivanje bukova i brzaka.Tokom boravka u kanjonu, propraćena je i ekipa sportskih ribolovaca, čija se aktivnost uklapa u namjeru autora da pokaže jednu od brojnih dimenzija draži i izazova ove rijeke.

Cilj filma je da dodatno populariše rijeku Taru i raskoš njenog ambijenta, sa akcentom na kajakaški sport i sportski ribolov, kao aktivnosti koje ne ugrožavaju prirodu u kanjonu,ukazujući da njegove ljepote mogu otkriti mnogi koji ne moraju koristiti klasične turističke ture rafting – čamcima, već to mogu uraditi individualno, ili u manjim grupama, uz punu slobodu kretanja rijekom, što je posebno važno za istinske ljubitelje prirode, posebno mlađu populaciju.

Film ima u prvom redu promotivnu dimenziju najljepše crnogorske rijeke, koja može biti novi podsticaj ne samo u turističkoj ponudi, već i u razvoju sportova na divljim vodama, sportskog ribolova, i istraživačkih poduhvata bilo da je riječ o flori, fauni, geološkim fenomenima kanjona ili nekim drugim područjima koja su zanimljiva i za svijet nauke.

About The Author

Number of Entries : 1085

Leave a Comment

Scroll to top