Otvorena izložba naslovnih stranica lokalne štampe na Cetinju Reviewed by Momizat on . U okviru Festivala lokalne stampe u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore "Đurđe Crnojević" na Cetinju otvorena je Izložba naslovniih stranica lokalnih novina. Sa iz U okviru Festivala lokalne stampe u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore "Đurđe Crnojević" na Cetinju otvorena je Izložba naslovniih stranica lokalnih novina. Sa iz Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Otvorena izložba naslovnih stranica lokalne štampe na Cetinju

Otvorena izložba naslovnih stranica lokalne štampe na Cetinju

U okviru Festivala lokalne stampe u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore „Đurđe Crnojević“ na Cetinju otvorena je Izložba naslovniih stranica lokalnih novina.

IMG_20190314_111142

Sa izložbe je poručeno da ne bi trebalo da zaboravljamo civilizacijsku ulogu lokalne štampe, koja je dugo portretisala našu zbilju, informisala nas i edukovala.

Na Cetinju se održao i okrugli sto „Globalizacija i digitalizacija – izazovi i perspektive lokalne štampe“, čiji je moderator bio Vladimir Šestović – glavni i odgovorni urednik Novina Nikšića, dok je uvodničar u temu bio Željko Rutović – direktor direktorata za medije u Vladi Crne Gore.

Gospodin Rutović istakao je da je „Iz ugla identiteta baštine Crne Gore, lokalna štampa ostavila izuzetan arhiv i dokumentaristiku i koja je nezaobilazna stranica ako hoćemo da na jedan argumentovan način govorimo o bilo kojoj sferi života i društva u Crnoj Gori“.

FB_IMG_1552598352761

IMG_20190314_112407

Učešće na ovu temu uzeli su svi predstavnici lokalnih štampanih medija i složili se da bi trebalo poraditi na boljoj esnafskoj mreži i sistemskom uobličavanju misije lokalne štampe, kao i da treba osnažiti saradnju sa ostalim medijskim kuća u Crnoj Gori.

About The Author

Number of Entries : 1067

Leave a Comment

Scroll to top