Kosmički logos društva (sociološke inovacije) Reviewed by Momizat on . U izadanju Medijske kulture, u okviru edicije: Teorija medija, izašla je knjiga Prof. dr Slobodana Vukićevića - Kosmički logos društva (sociološke inovacije). U U izadanju Medijske kulture, u okviru edicije: Teorija medija, izašla je knjiga Prof. dr Slobodana Vukićevića - Kosmički logos društva (sociološke inovacije). U Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Kosmički logos društva (sociološke inovacije)

Kosmički logos društva (sociološke inovacije)

U izadanju Medijske kulture, u okviru edicije: Teorija medija, izašla je knjiga Prof. dr Slobodana Vukićevića – Kosmički logos društva (sociološke inovacije). U svojo recenziji sociolog, Prof. dr Božo Milošević sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu između ostalog kaže:

Knjiga Kosmički logos društva, autora Slobodana Vukićevića, svojevrsni je “projekat” za filozofsko utemeljenje sociloškog saznanja; u kojoj se “logosna valentnost” ekstarhira kao ključna kategoriju pogleda na svet. Imanentni sadržaj analize, u pet poglavlja knjige, izveden je iz “principijelnosti sadržaja života ljudi”, koji se, prema autoru, može da razumeva, tumači i otkriva u četvorodimenzionalnoj ravni: život ljudi‑priroda/kosmos/univerzum‑vreme‑prostor; gde se taj odnos uspostavlja kao celovito gravitaciono ‑ civilizacijsko polje koje održava jedinstvena sila opšteg zakona privlačnosti. Otuda je ova (inovativna) sociološka zamisao (kao i delimična iskustvena evidencija, na kojoj ona počiva) kritički usmerena prema svim onim shvatanjima u sociologiji (pa i u nauci uopšte) koja društvo i prirodu tretiraju kao dva “opozita” (simetrijske) kosmičke stvarnosti.

19 Slobodan Vukicevic

About The Author

Number of Entries : 1077

Leave a Comment

Scroll to top