Sjećanje na Sretena Mitrovića Reviewed by Momizat on . U petak, 15. februara u sali „Zahumlja“ u 19h biće upriličeno sjećanje na istaknutog kulturnog stvaroaca i glumca Sretena Mitrovića. U okviru večeri pod nazivom U petak, 15. februara u sali „Zahumlja“ u 19h biće upriličeno sjećanje na istaknutog kulturnog stvaroaca i glumca Sretena Mitrovića. U okviru večeri pod nazivom Rating: 0
You Are Here: Home » Imena » Sjećanje na Sretena Mitrovića

Sjećanje na Sretena Mitrovića

U petak, 15. februara u sali „Zahumlja“ u 19h biće upriličeno sjećanje na istaknutog kulturnog stvaroaca i glumca Sretena Mitrovića. U okviru večeri pod nazivom „Doći će smrt i imaće tvoje oči“ (Čezare Paveze) njegovi dugogodišnji prijatelji i saradnici Vojislav Vojo Krivokapić, Mihailo Perošević, Goran Bulajić, Dobrilo Boban Čvorović, Nebojša Ćićo Vulanović, Pavle Goranović, Ana Pejović i Renata Bulajić, prisjetiće se života i rada sa njim, a biće govorena i najljepša lirska poezija, upravo ona koju je Sreto volio i govorio. Organizatori ovog događaja su JU „Zahumlje“ i JU Narodna biblioteka „Njegoš“ Nikšić, a u okviru februarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.

Omaž Sretenu Mitroviću

 

Biografija :
Sreten Mitrović 15.02.1956 – 21.02. 2018.

Mitrović je glumom počeo da se bavi 1977. godine, kao član dramske sekcije „Zahumlja“ i prva ostvarena uloga je bila u komediji „Klupko“.

Već 1980. godine, na Festivalu Dramskih amatera koji je održan u Nikšiću, Mitrović je, zajedno sa Mihailom Peroševićem nagrađen za glumu u predstavi „Čekajući Godoa“.

Bio je član Dramskog studija Centra za kulturu Nikšić, osnovanog 1980. godine, i igrao u petnaestak premijera, da bi osnivanjem Nikšićkog pozorišta, 1999. postao član tog pozorišta.

Igrao je u preko 40 premijera, a publika pamti njegove uloge u predstavama „Iz ničega u ništa“, „Legenda o Zorou“, „Život iz početka“, „Audijencija“, „Marko Miljanov“, „Presuda“, „Đetići u Parlamentu“.

Posljednji put je, na daskama koje život znače, stao u septembru 2016. kada je izvedena premijera predstave „Što je čoek do li biciklista“.

Mitrović je glumio i na filmu, a daleke 1988. godine kada je Božidar Nikolić snimao „Tamnu stranu sunca“ imao je priliku da igra sa Bredom Pitom.

Bio je poznat i kao sjajan recitator, a bio je i član žirija Međunarodnog festivala glumca.

Radio je u Narodnoj biblioteci „Njegoš“ Nikšić.

About The Author

Number of Entries : 1077

Leave a Comment

Scroll to top