Tri neradna dana povodom katoličkog Božića Reviewed by Momizat on . Tri neradna dana povodom katoličkog Božića Za zaposlene rimokatoličke vjeroispovijesti, povodom obilježavanja Božića, neradni dani biće ponedeljak, utorak i sri Tri neradna dana povodom katoličkog Božića Za zaposlene rimokatoličke vjeroispovijesti, povodom obilježavanja Božića, neradni dani biće ponedeljak, utorak i sri Rating: 0
You Are Here: Home » Društvo » Tri neradna dana povodom katoličkog Božića

Tri neradna dana povodom katoličkog Božića

Tri neradna dana povodom katoličkog Božića

Nativity_tree2011

Za zaposlene rimokatoličke vjeroispovijesti, povodom obilježavanja Božića, neradni dani biće ponedeljak, utorak i srijeda, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Iz tog Vladinog resora su objasnili da na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika, vjernici rimokatoličke vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo na Badnji dan i Božić (dva dana) i to u ponedjeljak (24), utorak (25) i srijedu (26. decembra).

„Državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove i preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu“, kaže se u saopštenju.

About The Author

Number of Entries : 1077

Leave a Comment

Scroll to top