„Crna kutija“ svečano zatvara ovogodišnji Festival glumca Reviewed by Momizat on . U nedjelju 02. decembra u Nikšićkom pozorištu u 20h biće upriličeno svečano zatvaranje i dodjela nagrada XV „Međunarodnog festivala glumca – Nikšić 2018“. Tim p U nedjelju 02. decembra u Nikšićkom pozorištu u 20h biće upriličeno svečano zatvaranje i dodjela nagrada XV „Međunarodnog festivala glumca – Nikšić 2018“. Tim p Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » „Crna kutija“ svečano zatvara ovogodišnji Festival glumca

„Crna kutija“ svečano zatvara ovogodišnji Festival glumca

U nedjelju 02. decembra u Nikšićkom pozorištu u 20h biće upriličeno svečano zatvaranje i dodjela nagrada XV „Međunarodnog festivala glumca – Nikšić 2018“. Tim povodom u čast nagrađenih biće odigrana predstava „Crna kutija” po tekstu Ane Đorđević koju je za večernju scenu Nikšićkog pozorišta postavio reditelj Goran Bulajić.

crna kutija

Pored Ane Đorđević i Gorana Bulajića, u autorskom timu su: mr Anka Gardašević (scenografkinja), mr Olivera Eraković (kostimografkinja) i Dino Kapetanović (muzika). Uloge su povjerene: Simu Trebješaninu, Gordani Mićunović, Mariji Đurić, Anji Drljević, Nikoli Vasiljeviću, Jovanu Krivokapiću i Omaru Bajramspahiću.

Komad „Crna kutija“ nastao je po motivima filma „Potpuni stranci“, italijanskog reditelja Paola Đenovezea, a radi se o priči koja se tiče svih na svim prostorima svijeta, o razobličavanju i otkrivanju tajni čovjeka. Riječ je o sedmoro prijatelja koji jedne večeri, igrajući igru istine mobilnim telefonima, otkrivaju svoje najdublje male i velike tajne.

Ovo je sedma predstava koja će biti odigrana na XV „Međunarodnom festivalu glumca – Nikšić 2018“,a koji se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore i Opštine Nikšić, a u organizaciji JU Nikšićko pozorište.

Ulaznice po cijeni od 5eura mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta, od 10 do 20 sati.

About The Author

Number of Entries : 1029

Leave a Comment

Scroll to top