ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE SUSTAINABLE RURAL TOURISM IN MONTENEGRO Reviewed by Momizat on . U prostorijama Fakulteta za turizam – Montenegro Tourism School, Univerziteta Mediteran u Podgorici, 25. Oktobra 2018 godine, održana je promocija knjige mladog U prostorijama Fakulteta za turizam – Montenegro Tourism School, Univerziteta Mediteran u Podgorici, 25. Oktobra 2018 godine, održana je promocija knjige mladog Rating: 0
You Are Here: Home » Društvo » ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE SUSTAINABLE RURAL TOURISM IN MONTENEGRO

ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE SUSTAINABLE RURAL TOURISM IN MONTENEGRO

U prostorijama Fakulteta za turizam – Montenegro Tourism School, Univerziteta Mediteran u Podgorici, 25. Oktobra 2018 godine, održana je promocija knjige mladog istraživača gospodina mr Sveta Živkovića.

IMG_9986

Predavanju su u prepunoj sali Fakulteta prisustvovali predstavnici Ministarstva prosvjete i Ministarstva održivog razvoja i turizma, kao i studenti osnovnih i specijalističkih studija.

Kroz inspirativno predavanje na temu Ruralnog turizma u Crnoj Gori, gospodin Živković je predstavio ključne teze svoga rada. U prvom dijelu izlaganja bilo je riječi o razvoju ruralnog turizma na pravnim osnovama, zatim o trenutnom nivou razvoja ruralnog turizma u Crnoj Gori i strategiji razvoja održivog ruralnog turizma u nerazvijenim regionima Crne Gore.

Tokom predavanja, prikazan je i snimak u kome su predstavljeni potencijali za održivi razvoj ruralnog turizma na području Župe Nikšićke, odakle i potiče autor knjige.

Izlaganje je zaključeno brojnim predlozima za razvoj održivog ruralnog turizma u Crnoj Gori, gdje je akcenat stavljen na kapacitetima za razvoj ruralnog turizma u kontinentalnom dijelu naše zemlje, viziji i novim razvojnim mogućnostima.

Nakon predavanja, postavljena su brojna pitanja studenata i predstavnika ministarstava što je još jedan dokaz kako za razvoj održivog ruralnog turizma postoji veliko interesovanje i ogroman potencijal koji je potrebno iskoristi.

About The Author

Number of Entries : 982

Leave a Comment

Scroll to top