IN MEMORIAM: Prof. dr Blagoje Cerović Reviewed by Momizat on . U Nikšiću je u 71. godini života preminuo prof. dr Blagoje Cerović koji je svoj plodan radni i životni vijek posvetio rodnom gradu i Crnoj Gori kao stvaralac i U Nikšiću je u 71. godini života preminuo prof. dr Blagoje Cerović koji je svoj plodan radni i životni vijek posvetio rodnom gradu i Crnoj Gori kao stvaralac i Rating: 0
You Are Here: Home » Imena » IN MEMORIAM: Prof. dr Blagoje Cerović

IN MEMORIAM: Prof. dr Blagoje Cerović

U Nikšiću je u 71. godini života preminuo prof. dr Blagoje Cerović koji je svoj plodan radni i životni vijek posvetio rodnom gradu i Crnoj Gori kao stvaralac i aktivan društveno politički radnik.

IMG_20180913_095409

Doktor matematike, univerzitetski profesor Blagoje Cerović bio je predsjednik Opštine Nikšić, dekan Filozofskog fakulteta, predsjednik šahovskog kluba Nikšić, član upravnog odbora Šahovskog saveza Crne Gore.

Profesor Cerović je kao predsjednik Opštine dao značajan doprinos njenom razvoju u oblasti infrastrukture, privrede, kulture i sporta.

Kao dekan Filozofskog fakulteta uspostavio je saradnju te sa evropskim obrazovnim institucijama i pokrenuo je niz važnih projekata.

Prof. dr Blagoje Cerović je bio član DPS-a i obavljao je važne partijske funkcije. Kao dominantan motiv u svom društveno-političkom angažmanu navodio je očuvanje crnogorskog identiteta na svim poljima.

Prof. dr Blagoje Cerović biće sahranjen sjutra u 14 sati na Gradskom groblju u Nikšiću.

About The Author

Number of Entries : 1009

Leave a Comment

Scroll to top