,,Zaustavite Zemlju, hoću da izađem” na Sceni 213 Reviewed by Momizat on . Premijera predstave o proslavljenom nikšićkom pjesniku Vitu Nikoliću ,,Zaustavite Zemlju, hoću da izađem” odigraće se sjutra na Sceni 213 sa početkom u 20 sati. Premijera predstave o proslavljenom nikšićkom pjesniku Vitu Nikoliću ,,Zaustavite Zemlju, hoću da izađem” odigraće se sjutra na Sceni 213 sa početkom u 20 sati. Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » ,,Zaustavite Zemlju, hoću da izađem” na Sceni 213

,,Zaustavite Zemlju, hoću da izađem” na Sceni 213

Premijera predstave o proslavljenom nikšićkom pjesniku Vitu Nikoliću ,,Zaustavite Zemlju, hoću da izađem” odigraće se sjutra na Sceni 213 sa početkom u 20 sati.

images

Lik Nikolića dočaraće Nebojša Ljubišić, a slavni glumac Petar Božović tumačiće lik Vuka Dragovića. Scenario potpisuje Željko Mijanović.

Interesantno je da je Mijanović odrastao u istoj ulici u kojoj se danas nalazi pozorište na čijoj će se sceni igrati predstava o crnogorskom Jesenjinu, kako su Vita često nazivali.

Radnju komada pokreće sudska tužba koju je pjesnik podigao protiv poznatog jugoslovenskog pjevača jer je neovlašćeno “posudio” njegove stihove za kompoziciju koja je svojevremeno postala veliki hit.

Komad nije hronološki opterećen jer je cilj prije svega bio da glavnu ulogu igra Vitova poezija.

Nepostojeći “stenogram” ovog uzbudljivog saslušanja rekonstruisan je na osnovu šturih dnevničkih zapisa koji je pjesnik vodio tokom 1966, 1967. i 1973. godine, potpuno lišenih literarnih elemenata i poetsko-filozofskih opservacija.

Repriza će se odigrati u četvrtak i subotu u istom terminu.

Prodaja i rezervacija karata je na recepciji hotela Yugoslavia, a cijena ulaznice je 10 eura.

About The Author

Number of Entries : 1009

Leave a Comment

Scroll to top