Pet rukopisa konkurisalo za jubilarnu Nagradu Dialogos Reviewed by Momizat on . Za jubilarnu petu nagradu "DIALOGOS" koja se dodjeljuje za najbolju publikaciju u oblasti teorije i kulture medija u regionu konkurisalo je pet rukopisa. U izbo Za jubilarnu petu nagradu "DIALOGOS" koja se dodjeljuje za najbolju publikaciju u oblasti teorije i kulture medija u regionu konkurisalo je pet rukopisa. U izbo Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Pet rukopisa konkurisalo za jubilarnu Nagradu Dialogos

Pet rukopisa konkurisalo za jubilarnu Nagradu Dialogos

Za jubilarnu petu nagradu „DIALOGOS“ koja se dodjeljuje za najbolju publikaciju u oblasti teorije i kulture medija u regionu konkurisalo je pet rukopisa.

IMG_20180910_114948

U izboru su se našle knjige: „Filozofija medija3″ filozofkinje i teoretičarke medija dr Divne Vuksanović, „Elektronska špilja“ poznatog bosansko-hercegovačkog filozofa, teoretičara i esejiste dr Predraga Fincija, „Noam Čomski i kritika savremenih medija“ politikologa dr Nenada Vertošeka iz Hrvatske, „Od novinara do novinarstva“ profesorice komunikacije iz Pule dr Tijane Vukić, „Posredovanje seksualnog nasilja“ dr Vedade Baraković i dr Mirze Mahmutovića iz Tuzle.

Nagrada „DIALOGOS“ ustanovljena je 2013. godine od strane međunarodnog naučnog časopisa „Medijski dijalozi“ u cilju promocije, podrške i razvoja teorije i kulture medija.

O najboljoj knjizi odlučiće međunarodni žiri kojim predsjedava prošlogodišnji laureat dr Sead Alić iz Zgreba a u sastavu žirija su i Zulfo Ahmetović iz Sarajeva i Janko Nikolovski iz Skoplja.
Programski direktor nagrade „DIALOGOS“ za 2018. godinu je Željko Rutović.

About The Author

Number of Entries : 1009

Leave a Comment

Scroll to top