VUNA U SVRSI UMJETNOSTI Reviewed by Momizat on . U Galeriji Ilija Šobajić otvorena je izložba radova učesnika Međunarodne kolonije Sve boje Crne Gore. Rezultat četvorodnevne međunarodne umjetničke kolonije Sve U Galeriji Ilija Šobajić otvorena je izložba radova učesnika Međunarodne kolonije Sve boje Crne Gore. Rezultat četvorodnevne međunarodne umjetničke kolonije Sve Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » VUNA U SVRSI UMJETNOSTI

VUNA U SVRSI UMJETNOSTI

U Galeriji Ilija Šobajić otvorena je izložba radova učesnika Međunarodne kolonije Sve boje Crne Gore.

1536145564-Vuna-sredjena

Rezultat četvorodnevne međunarodne umjetničke kolonije Sve boje Crne Gore održane u julu na Gradskoj tvrđavi je lepeza – 17 radova, različitih poetika, od jednostavnih oblika do različitih koncepata od vune i drugih materijala.

Tim kreacijama autori-studenti sa akademija Podgorica, Trebinje i Beograd i umjetnici iz Nikšića ukazali su da je vuna specifičan i pogodan materijal za obradu i podsjetili da je na ovim prostorima od davnina korišćena za pravljenje odjeće, ćilima, torbi i drugih predmeta.

Predstavljeni koncept u Nikšiću biće prezentovan i u Multimedijalnom centru Komo u Italiji. Izložba u manjem galerijskom prostoru Dvorca Kralja Nikole biće otvorena do 25. septembra.

Izvor: rtnk

About The Author

Number of Entries : 1054

Leave a Comment

Scroll to top