Manifestacija koja promoviše olimpijski duh Reviewed by Momizat on . Zlatnim slovima dvadeset treći jun upisan je u istoriju olimpizma. Prije 124 godine, na predlog francuskog barona Pjera de Kubertena u Parizu je osnovan Međunar Zlatnim slovima dvadeset treći jun upisan je u istoriju olimpizma. Prije 124 godine, na predlog francuskog barona Pjera de Kubertena u Parizu je osnovan Međunar Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Manifestacija koja promoviše olimpijski duh

Manifestacija koja promoviše olimpijski duh

Zlatnim slovima dvadeset treći jun upisan je u istoriju olimpizma. Prije 124 godine, na predlog francuskog barona Pjera de Kubertena u Parizu je osnovan Međunarodni olimpijski komitet. Olimpijski dan, koji se obilježava od 1948. u spomen na rođenje modernih olimpijskih igara, već peti put se održava u našem gradu.

DSC_0098

Manifestacija, koja promoviše mlade, sport, fizičku aktivnost i sveprisutni olimpijski duh, organizovana je pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta, a uz podršku Fondacije Petrović Njegoš i Opštine Nikšić.

Kubertenovska parola: Važno je učestvovati, okupila je u gradskom parku preko 120 mališana, rođenih 2007. godine i mlađih, koji su se, u obilježjima svojih školica sporta i sportskih klubova predstavili javnosti, a mnogi od njih pokazali su nam da za budućnost crnogorskog sporta ne treba brinuti, kao i da će neki od njih, upravo iz grada pod Trebjesom, krenuti na olimpijska borilišta onako kako su to radili Slađana Perunović, Radmila Petrović, Boško Drašković, Milorad Gajović, kao i mnogi njihovi prethodnici.

Ana Petrović Njegoš, jedan od inicijatora sada već tradicionalne manifestacije,  kazala je da organizovanjem takmičenja i događaja koji promovišu sport klubovi imaju zadatak da Crnoj Gori obezbijede nove generacije mladih sportista koji će biti naši najbolji ambasadori u svijetu.

„Olimpijski dan obilježen je na vrhunskom nivou. Veliki broj djece koja će biti budući olimpijci i najbolji ambasadori Crne Gore na najvećim sportskim takmičenjima danas su ovdje. Već prepoznajemo novu sportsku snagu Crne Gore“, kazala je Petrović za portal RTNK.

Petrović je istakla doprinos svih klubova učesnika koji su pomogli da manifestacija bude na visokom nivou.

„Svi klubovi su na istom zadatku – stvoriti što više novih sportista i obezbijediti Crnoj Gori novi sportski kadar. Nikšić ovaj događaj organizuje peti put za redom i jedini je grad koji to radi pod pokroviteljstvom COK-a. Fotografije iz Nikšića svake godine se mogu vidjeti i na sajtu MOK-a“, rekla je Petrović.

Manifestaciju su svojim prisustvom uveličala djeca iz FK Sutjeska, AK Nikšić, DžK Akademik, KK Onogošt, OK Sutjeska, KK Sutjeska, RK Levalea, BK Perun, TK Nikšić, SK Nikšić, ŠK Nikšić, PK Butterfly, City Fitness, PSD Javorak, IO Uzdomir, FK Vembli, JPU Dragan Kovačević, SRD Talenat, SD – Kroz igru do zdravlja, Volonteri Crvenog krsta Nikšić, NVO „Putevima predaka“, Ski klub Pahuljice, Klub vojnih planinara „Kapetan“ i TK Nikšić.

 

About The Author

Number of Entries : 1009

Leave a Comment

Scroll to top