BK Perun: Biciklijada povodom Međunarodnog dana bicikla Reviewed by Momizat on . Povodom 3. juna, Međunarodnog dana bicikla, Biciklistički klub "Perun" iz Nikšića organizuje biciklijadu. Početak biciklijade zakazan je za 11 sati, a vozi se o Povodom 3. juna, Međunarodnog dana bicikla, Biciklistički klub "Perun" iz Nikšića organizuje biciklijadu. Početak biciklijade zakazan je za 11 sati, a vozi se o Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » BK Perun: Biciklijada povodom Međunarodnog dana bicikla

BK Perun: Biciklijada povodom Međunarodnog dana bicikla

Povodom 3. juna, Međunarodnog dana bicikla, Biciklistički klub „Perun“ iz Nikšića organizuje biciklijadu.

IMG_20180602_190058

Početak biciklijade zakazan je za 11 sati, a vozi se od Trga Slobode do jezera Krupac.

„Biciklijada se organizuje u sklupu projekta „Biciklima po zaboravljenim stazama putevima starog Ćira“.
Štampali smo flajer sa mapom biciklističke rute dužine 37 km sa opisom pomenute dionice.Ako odlučite voziti makadamskim putem iznad jezera Krupac i proći kroz stari željeznički tunel ,osjetiti čari makadamskog puta i uživati u skoro netaknutoj prirodi, ovo je prava dionica. Svakako, mapa doprinosi boljoj turističkoj ponudi Nikšića“ navode iz kluba.

Organizaciju regionalne manifestacije ,,Biciklom po zaboravljenim stazama Putevima starog Ćira ” podržala je Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru Projekta ,,Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima u jugoistočnoj Evropi: Perspektive ruralnog razvoja: kvalifikovanje, reintegracija i (samo) zapošljavanje“ koji sprovodi u partnerstvu sa njemačkom agencijom za međunarodnu saradnju (GIZ), uz finansijsku podršku njemačkog federalnog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju (BMZ).

Osnovni cilj biciklijade u svijetu je da okupi što više biciklista različite starosne dobi na jednom mjestu kako bi se poslala snažna poruka da je bicikl ekološki i ekonomičan vid prevoza koji ne zagađuje životnu sredinu.

 

About The Author

Number of Entries : 967

Leave a Comment

Scroll to top