U Prištini ratifikovan sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom Reviewed by Momizat on . Zaakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom usvojen je sa 80 glasova "za". Tome je prethodila burna sjednica, nakon što su inci Zaakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom usvojen je sa 80 glasova "za". Tome je prethodila burna sjednica, nakon što su inci Rating: 0
You Are Here: Home » Društvo » U Prištini ratifikovan sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom

U Prištini ratifikovan sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom

Zaakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom usvojen je sa 80 glasova „za“.

sud-ovk

Tome je prethodila burna sjednica, nakon što su incidenti u više navrata pauzirali rad parlamenta.

Bacanje suzavca osudili su i predsednik Kosova Hašim Tači, predstavnici ambasada i evropski komesar za proširenje Johanes Han.

Poslije četvrtog suzavca, policija Kosova privela je još dvoje poslanika pokreta Samoopredjeljenje – poslanicu Arberie Nagavci i poslanika Valjona Ramadanija.

Prethodno su zbog aktiviranja suzavca privedeni poslanici tog pokreta Dželal Svešla, Fitore Pacoli, Drita Milaku, Salih Ziba i Ljiburn Aliju.

Istovremeno je Predsedništvo Skupštine Kosova odlučilo da sa sednice isključi poslanike Samoopredjeljenja Aljija Lajčija, Samija Kuertešija, Fatmire Kolčaku, Aberie Nagavci, Arbera Redžaja i Šemsija Sulju.

Poslanici Samoopredjeljenja smatraju da ovom ratifikacijom Kosovo gubi dio teritorije.

Kosovo već tri godine kasni sa ovom obavezom. Očekuju da će im to donijeti viznu liberalizaciju.

Izvor: n1

About The Author

Number of Entries : 1029

Leave a Comment

Scroll to top