Montenegro Winter Cup: Stanišić najbrži u klasi! Reviewed by Momizat on . Pod pokroviteljstvom Opštine Žabljak, nakon duže pauze održana zimska auto trka u kojoj su učestvovala 24 vozača iz više klubova iz Crne Gore i Bosne i Hercegov Pod pokroviteljstvom Opštine Žabljak, nakon duže pauze održana zimska auto trka u kojoj su učestvovala 24 vozača iz više klubova iz Crne Gore i Bosne i Hercegov Rating: 0
You Are Here: Home » Društvo » Montenegro Winter Cup: Stanišić najbrži u klasi!

Montenegro Winter Cup: Stanišić najbrži u klasi!

Pod pokroviteljstvom Opštine Žabljak, nakon duže pauze održana zimska auto trka u kojoj su učestvovala 24 vozača iz više klubova iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Takmičari iz Nikšića bili su: Veljko Stanišić, Nikola Stanišić, Veselin Delibašić, Petar Malović i Boris Mijušković.

FB_IMG_1518976308969

Veljko Stanišić            (Lučić Photography)

Tri kilometra dugu stazu, od raskrsnice prema Zminjem jezeru do sela Bosača, u klasi do 1.000 kubika najbrže je provezao Milutin Krivokapić iz AMSK „Podi“ iz Herceg Novog ispred Nebojše Vukčevića iz AMSK „Stijepović“ sa Žabljaka.

Najbrži u klasi do 1.400 kubika Bili su Ranko Šuković AMSK „Šuković“ iz Kolašina a iza njega Hercegnovljani Igor Ljubišić i Goran Milošev.

Član AMSK „Podi“ Jovica Radović pobjednik je u klasi do 1.600 kubika ostavivši iza sebe Dragana Novosela AMSK „Stijepović“ i Veselina Delibašića AMSK „Motorsport magazin“.

IMG_20180218_113811_HDR

Veselin Delibašić

Aldin Ćorović iz Herceg Novog prvi je a Janko Vlahović, član AMSK „Haliotis sport“, drugi u klasi do 2.000 kubika.

U klasi terenaca do 1.700 kubika pobjednik je Danko Stijepović AMSK „Stijepović“ ispred klupskog druga Koste Badnjara.

U klasi terenskih vozila snage preko 1.700 kubika prvo mjesto pripalo je Veljku Stanišiću „AMSK „Stanišić“ iz Nikšića ispred Nikole Samardžića AMSK „Podi“ i Perice Radnjića AMSK „Motorsport magazin“ na trećem mjestu.

FB_IMG_1518976415078

Petar Malović         (Lučić Photography)

U klasi ATV-Quard  pobjednik je Nenad Radojčić „Podi“ ispred Nikole Stanišića „Stanišić“ dok je u klasi Dame pobjednica Kristina Stijepović „Stijepović“.

FB_IMG_1518988234015

Nikola Stanišić               (Lučić Photography)

Ekipni pobjednik je AMSK Podi“ iz Herceg Novog ispred AMSK „Stijepović“ iz Žabljaka na drugom i AMSK „Stanišić“ iz Nikšića na trećem mjestu.

Direktor trke Željko Šestović izražava zadovoljstvo što je nakon osam godina pauze ponovo zaživio ovaj sport.

„Raduje da se ova prvo turistička pa onda sportska manifestacija organizovala i što je protekla bez i najmanjeg incidenta. Staza je bila idealna a Žabljak kao destinacija za ovakve manifestacije prepoznala je, još 1994. godine,  i međunarodna asocijacija kao jedini prostor u Evropi koja ima sniježne trke. Veliku pomoć i doprinos uspješnoj organizaciji imali smo od lokalne turističke organizacije, policije, komunalne policije i službe zaštite i spašavanja“,kaže Šestović i dodaje da su suorganizatori trke bili Motorsport magazin i AMSK „Stijepović“ iz Žabljaka.

Izvor: Vijesti

About The Author

Number of Entries : 921

Leave a Comment

Scroll to top