RUTOVIĆ: Menadžment RTCG da podnese ostavke Reviewed by Momizat on . Trenutni menadžment RTCG-a mora snositi odgovornost za to što su u petak lažirali podatke o gledanosti i plasirali neistine, kojim su naštetili osim gađanima, i Trenutni menadžment RTCG-a mora snositi odgovornost za to što su u petak lažirali podatke o gledanosti i plasirali neistine, kojim su naštetili osim gađanima, i Rating: 0
You Are Here: Home » Društvo » RUTOVIĆ: Menadžment RTCG da podnese ostavke

RUTOVIĆ: Menadžment RTCG da podnese ostavke

Trenutni menadžment RTCG-a mora snositi odgovornost za to što su u petak lažirali podatke o gledanosti i plasirali neistine, kojim su naštetili osim gađanima, i drugim medijima, kaže Željko Rutović iz vladinog Direktorata za medije za PinkM.

RUTOVIĆ: Menadžment RTCG da podnese ostavke
FOTO: PinkM

– Krivotvorenje, tj. falsifikovanje činjenica u svrhu manipulacije javnošću i ugrožavanje prava javnost da zna objektivnu informaciju, elementarno podrazumijeva ostavku menadžmenta RTCG. Ostavka u tom slučaju bila bi prirodni izraz objektivne, subjektivne, profesionalne i etičke odgovornosti za načinjenu štetu javnosti, građanima, konkurentskim kućama i izvornim principima Javnog servisa – kazao je Rutović.

zeljko rutović

Rutović: Neprofesionalno i neetičko djelovanje RTCG-a  dodatno je demaskirano i time je menadžment ove kuće izgubio legitimitet za dalji nastavak rada

Andrijana Kadija i Vladan Mićunović, a sve pod aminom Vladimira Pavićevića i Gorana Đurovića, podsjećamo, na sjednici Savjeta u petak su saopštili da su navodno prema istraživanjima IPSOS-a i Telekoma, na drugom umjesto na posljednjem mjestu, a to je upravo Vladimir Raičević iz ugledne agencije IPSOS STRATEDŽIK MARKETING demantovao za PinkM.

Capture

Menadžment Javnog servisa demantovao je Vladimir Raičević iz ugledne agencije IPSOS STRATEDŽIK MARKETING za PinkM

Oni su tako pokušali da nanesu direktnu štetu PinkM televiziji, i stavili naš medij na posljednje mjesto, iako dobro znaju da je naša televizija godinama najgledanija u Crnoj Gori. Za to sto su dezinformisali javnost i građane, menadžment Javnog preduzeća RTCG, koje ti građani plaćaju sa preko 12 miliona eura, ne može proći samo sa izvinjenjem Kadije, koje Željko Rutović naziva “nedovoljnim i neuvjerljivim”.

rtcg-prt-scr-1

RTCG je na sjednici Savjeta i kasnijim objavljivanjem u Dnevniku podataka o gledanosti televizija u Crnoj Gori, obmanula javnost i iznijela grube neistine
grafika-gledanost-FINALNO-2

PinkM je godinama najgledanija televizija u Crnoj Gori

– Takođe neprofesionalno i neetičko djelovanje RTCG-a uvidom u sve pojedinosti, lažiranja gledanost televizijskih kuća, dodatno je demaskirano i time je menadžment ove kuće izgubio legitimitet za dalji nastavak rada. Rekao bih da je zakašnjelo i naknadno pojašnjenje menadžmenta RTCG da se radi o navodima sa propustima u interpretaciji nedovoljno i neuvjerljivo pojašnjenje. Rekao bih da se radi o dodatnoj obmani i manipulaciji građana Crne Gore – istakao je Rutović.

I profesorice Aneta Spaić i Nataša Ružić saglasne su u izjavi za PinkM da je iznošenje lažiranih podataka o gledanosti, sa adrese Javnog servisa, nedopustivo.

antela spaic

Spaić je saglasna da je iznošenje lažiranih podataka o gledanosti, sa adrese Javnog servisa, nedopustivo

 Nažalost meni se čini da je ova informacija, odnosno korektiv i demanti prethodne informacije, uslijedio kao iznuda ili pritisak konkurentskih medija, što nije trebalo da bude posledica i ako je samim izvinjenjem koje je učinjeno napravljen jedan vid palijativnog dejstva, to ipak nije dovoljno da bi smo tvrdili da je Javni servis, profesionalno i odgovorno ispunio svoju obavezu prema širem gledalištu – istakla je Spaić, koja je ekspert za medijsko pravo.

Sličnog mišljenja je i profesorica novinarstva na FPN, Nataša Ružić.

Capture

Ružić: Potražiti objašnjenje, kako se to dogodilo i ko konkretno snosi odgovornost za tako nešto, jer svi znamo da postoji u svakoj medijskoj kući organizaciona šema

– Novo rukovodstvo mora snositi odgovornost, pored objašnjenja javnosti zašto se to desilo, s obzirom da građani plaćaju Javni servis. Treba napraviti jednu reviziju unutar kuće, zbog čega je to došlo. Potražiti objašnjenje, kako se to dogodilo i ko konkretno snosi odgovornost za tako nešto, jer svi znamo da postoji u svakoj medijskoj kući organizaciona šema – istakla je ona.

PinkM televizija u reagovanju Menadžmenta i Uredništva juče je izrazilo upravo očekivanje da rukovodioci Javnog servisa moraju snositi odgovornost za plasiranje neistina koje direktno štete našem emiteru, i dovode u zabludu građane. Na potezu je, kaže Željko Rutović, Savjet RTCG.

Savjet-RTCG-sjednica

Na potezu je, kaže Željko Rutović, Savjet RTCG
 Slobodan sam da kažem da će biti veoma zanimljiva očekivana reakcija i stav Savjeta RTCG, jer neblagovremena i neadekvatna reakcija i stav prirodno podrazumijeva saglasnost sa takvom politikom RTCG ili organizaciju u manipulaciji ovog oblika gledanosti. Osnivač RTCG, država svojim zakonodavnim i institucionalnim okvirom, garancijam političke finansijske i institucionalne nezavisnosti, nikome u RTCG-u nije dala mandat da na ovako grub način, diskredituje i manipuliše građanima, javnošću o konkurentskim kućama. Evidentno je i konsekventno da principi odgovornosti samog menadžmenta bili bi krajnje nužni za ovakav čin – zaključuje on.
Izvor: PinkM

About The Author

Number of Entries : 1085

Leave a Comment

Scroll to top