Izašao dvobroj Glasa Vraneša Reviewed by Momizat on . Novi broj Glasa Vraneša izašao je iz štampe. Ovog puta nam se predstavljaju dvobrojem. Dvobrojem u kojem je najveći dio prostora posvećen narodnim običajima i Novi broj Glasa Vraneša izašao je iz štampe. Ovog puta nam se predstavljaju dvobrojem. Dvobrojem u kojem je najveći dio prostora posvećen narodnim običajima i Rating: 0
You Are Here: Home » Društvo » Izašao dvobroj Glasa Vraneša

Izašao dvobroj Glasa Vraneša

Novi broj Glasa Vraneša izašao je iz štampe. Ovog puta nam se predstavljaju dvobrojem. Dvobrojem u kojem je najveći dio prostora posvećen narodnim običajima i tradiciji, ne samo ovog kraja, kojem je ovo glasilo namijenjeno, već i svima onima koji se susreću i čitaju Glas Vraneša.

Glas Vraneša

Običaji i tradicija korijen su svake zajednice, svakog naroda, i zato ne čudi da se u posljednje vrijeme sve više oživljavaju. Upravo se time pokušavaju animirati posjetioci, gosti, turisti, a ujedno se ne dozvoljava da postanu zaboravljeni.

„Mnogi običaji su preživjeli, nadogradili se ili transformisali. Vrijeme u kojem se danas živi otvara pitanje naše spremnosti da (o) čuvamo svoje u odnosu na uobičajene modele ponašanja (poznate kao globalizacija). Tradicionalni modeli su raznovrsni, u nekim sredinama to je potreba izražavanja identiteta, osjećaja pripadnosti porodici, regionu ili etničkoj zajednici“ navode u redakciji.

„Glas Vraneša i ovog puta poziva sve zainteresovane da nam se jave sa idejom i da daju doprinos da ovo glasilo postane prepoznatljivo te da se nametne široj čitalačkoj publici“ zaključuje se u saopštenju.

About The Author

Number of Entries : 1085

Leave a Comment

Scroll to top