Korina Animals organizuje edukativni događaj Reviewed by Momizat on . U nedelju 17. decembra u 16h u kafiću Flojd u Nikšiću Korina Animals organizuje besplatnu posjetu životinjskim cirkusima. Posjetioci će imati priliku da vide pr U nedelju 17. decembra u 16h u kafiću Flojd u Nikšiću Korina Animals organizuje besplatnu posjetu životinjskim cirkusima. Posjetioci će imati priliku da vide pr Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Korina Animals organizuje edukativni događaj

Korina Animals organizuje edukativni događaj

U nedelju 17. decembra u 16h u kafiću Flojd u Nikšiću Korina Animals organizuje besplatnu posjetu životinjskim cirkusima.

Stop animal circuses black and white 1

Posjetioci će imati priliku da vide pravu sliku ovih cirkusa, za razliku od one koju oni žele da prikažu javnosti, sve više neuspješno.

Događaj je dio kampanje za zabranu cirkusa sa životinjama u Crnoj Gori koju vodi naša organizacija, kao prva grupa za zaštitu prava životinja u zemlji.

Crna Gora je jedna od rijetkih zemalja u ovom dijelu Evrope koja nema nikakve zabrane na korišćenje životinja u cirkusima, zajedno sa Albanijom, Kosovom i Moldavijom.

Poslednje zemlje Evrope koje su uvele zabrane su Irska i Italija, koja je izglasala zabranu na korišćenje svih životinja u cirkusima, a ne samo divljih.

Upravo u Italiji egzistira na desetine cirkusa sa životinjama, a prošle godine je samo jedan (Nikolaj Monte Karlo) uspio da napravi haos u Crnoj Gori kada je ostavio pola od svojih životinja za sobom. Preživjele su samo dvije kamile koje su provele 10 mjeseci u prikolici, za šta javnost nije znala. Kamile su prodate prihvatilištu za životinje u Piperima, koje je otkrilo da jedna od kamila ima veliku rupu na jednjaku.

Ne želimo da zamislimo šta će se desiti ako ostali cirkusi čiji rad bude zabranjen u Italiji odluče da posjeteC CrnuGoru, jer im je sve manji opseg područja na kojem mogu nastupati.

Cirkusi sa životinjama su svejedno relikt ružne prošlosti i pitanje je zašto još uvijek pravna regulativa ne prati stvarnost i u našoj zemlji.

About The Author

Number of Entries : 1029

Leave a Comment

Scroll to top