U Zahumlju promocija zbirke pjesama „Prije objave“ Reviewed by Momizat on . U četvrtak, 07. decembra u sali „Zahumlja“ u 19h, biće upriličena promocija zbirke pjesama „Prije objave“ crnogorskog pjesnika i urednika časopisa za književnos U četvrtak, 07. decembra u sali „Zahumlja“ u 19h, biće upriličena promocija zbirke pjesama „Prije objave“ crnogorskog pjesnika i urednika časopisa za književnos Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » U Zahumlju promocija zbirke pjesama „Prije objave“

U Zahumlju promocija zbirke pjesama „Prije objave“

U četvrtak, 07. decembra u sali „Zahumlja“ u 19h, biće upriličena promocija zbirke pjesama „Prije objave“ crnogorskog pjesnika i urednika časopisa za književnost i kulturu „Script“ Đorđa Šćepovića. O knjizi će govoriti mr Marijana Terić i mr Goran Radojičić. Stihove će govoriti autor i dramski umjetnik Miro Nikolić. Organizator događaja je Književni klub „Poenta poetika“ – JU „Zahumlje“, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

IMG_20171206_124100

U izdanju Transkripta iz Podgorice  iz štampe je izašla nova, sedma knjiga poezije Đorđa Šćepovića pod naslovom Prije objave. Urednik izdanja je Mirza Lekić, recenzenti su Aleksandar Radoman i Marijana Terić koja je i autor predgovora, likovna urednica je Suzana Pajović. Knjiga je struktuirana u tri ciklusa, Novi čovjek, Po Đorđu i Iz zaostavštine Eda Iringtona.

Đorđe Šćepović je rođen 6.aprila 1983. godine u Titogradu. Objavio knjige poezije: Provincije spasa ( 2004), Molitva za Judu (2004), Par riječi o strahu (2005), Apostol iz bloka A (2006), Triput reci metropola i nahrani ptice slovima (2009) i Dok crtah mapu svojih putovanja (2016).  Zastupljen u više zbornika i panorama poezije. Poezija mu je prevođena na engleski, mađarski i slovenački jezik. Jedan je od osnivača i urednika časopisa za književnost i kulturu Script. Živi u Podgorici.

About The Author

Number of Entries : 1069

Leave a Comment

Scroll to top