Jutro nakon izbora: Situacija jasna u Mojkovcu i Petnjici, DPS najjača i na Cetinju i u Tuzima Reviewed by Momizat on . Jutro nakon lokalnih izbora u Mojkovcu, Petnjici, Tuzima i na Cetinju nije donijelo zvanične rezultate izbornih komisija ali je, sudeći po brojkama koje su stig Jutro nakon lokalnih izbora u Mojkovcu, Petnjici, Tuzima i na Cetinju nije donijelo zvanične rezultate izbornih komisija ali je, sudeći po brojkama koje su stig Rating: 0
You Are Here: Home » Društvo » Jutro nakon izbora: Situacija jasna u Mojkovcu i Petnjici, DPS najjača i na Cetinju i u Tuzima

Jutro nakon izbora: Situacija jasna u Mojkovcu i Petnjici, DPS najjača i na Cetinju i u Tuzima

Jutro nakon lokalnih izbora u Mojkovcu, Petnjici, Tuzima i na Cetinju nije donijelo zvanične rezultate izbornih komisija ali je, sudeći po brojkama koje su stigle iz partija, u nekim opštinama situacija jasna.

a38757a371e33c0203d5851731bf1eee

Demokratska partija socijalista ubjedljivi je pobjednik lokalnih izbora u Mojkovcu i Petnjici. Za razliku od te dvije opštine gdje su osvojili apsolutnu vlast, u Tuzima i na Cetinju DPS će morati da traži koalicione partnere.

U Mojkovcu DPS jača nego ikad

U Mojkovcu, prema podacima iz DPS-a, ta partija ima 20 mandata. Demokrate imaju 5 mandata, DF 4, SNP 2. “Pokazali smo apsolutnu dominaciju“, kazao je Dejan Medojević, nosilac liste DPS-a i dodao da, kako se izrazio, gubitnici imaju pravo da se ljute komentarišući poruke iz DF-a da neće priiznati izbore u Mojkovcu. SDP, SD i URA nisu prešli cenzus.

U Petnjici je sve jasno

Prema našim nezvaničnim saznanjima u Petnjiici je DPS osvojila apsolutnu većinu, dok je SDP sa 11 odbornika pao na jedno mjesto. DPS je osvojila 20 mandata, Bošnjačka stranka pet, Socijaldemokrate četiri, Bošnjačka demokratska zajednica jedan mandat.

Ispod cenzusa u Petnjici Demokrate, SNP i Pozitivna.

Nijedna partija na Cetinju i u Tuzima nema apsolutnu većinu

Na Cetinju i u Tuzima nijedna partija nema većinu. Prema nezvaničnim informacijama, DPS na Cetinju ima 16 mandata, Demokrate i URA po 5, SDP 3, SD i Stara garda liberala po 2 mandata.

DPS bi tamo mogla da potraži saradnju sa koalicionim partnerima na državnom nivou. Na Cetinju, to bi mogle biti Socijaldemokrate koje su osvojile dva mandata, a u Tuzima Bošnjaci koji su u toj gradskoj opštini osvojili tri. Naglasimo, međutim, da opozicione partije nisu potpisale izvještaje sa biračkih spiskova na Cetinju.

Na Cetinju, međutim, i opozicija slavi pobjedu.

U Tuzima, od 32 odbornička mjesta, DPS ima 15. Moraće najvjerovatanije u koaliciju sa BS, koja je osvojila tri mandata.

Albanska alternativa je dobila sedam, DSA tri, DUA dva, a Demokrate i Socijaldemokrate jedan mandat.

Nik Đeljošaj iz Albanske alternative kazao je da će oni danas odlučiti da li će priznati izbore.

SDP i DF nijesu prešli cenzus.

Izvor: AntenaM

About The Author

Number of Entries : 1085

Leave a Comment

Scroll to top