Crnogorska kinematografija na Zagreb film festivalu (ZFF) Reviewed by Momizat on . Na nedavno okončanom 15. Zagreb film festival (ZFF) crnogorska kinematografija imala je zapaženo predstavljanje.    U saradnji sa Filmskim centrom Crne Gor Na nedavno okončanom 15. Zagreb film festival (ZFF) crnogorska kinematografija imala je zapaženo predstavljanje.    U saradnji sa Filmskim centrom Crne Gor Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Crnogorska kinematografija na Zagreb film festivalu (ZFF)

Crnogorska kinematografija na Zagreb film festivalu (ZFF)

Na nedavno okončanom 15. Zagreb film festival (ZFF) crnogorska kinematografija imala je zapaženo predstavljanje. 

 

moj prvi scenarij

U saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore organizovan je program „Fokus: Crna Gora” posvećen recentnoj crnogorskoj kinematografiji. U okviru te imenovane sekcije prikazani su dugometražni igrani filmovi: „Iskra” Gojka Berkuljana, „Igla ispod praga” Ivana Marinovića i „Ispod mosta, među stijenama” Pavla Simonovića, kao i kratkometražni filmovi: „Zakloni” i „Dvorišta” Ivana Salatića, „Umir krvi” Senada Šahmanovića, „Soa” i „Biserna obala” Dušana Kasalice, „Revolucionarni dom” Seada Šabotića i „Žeđ” Nikole Vučinića, za koje je vladalo veliko interesovanje. Reditelj Senad Šahmanović je učestvovao u radionici „Moj prvi scenarij” koju su vodili mentori Pjer Žalica i Srđan Koljević sa projektom „Sirin”.

igla 1

U okviru sekcije Industrija Mladost, posvećene studentima regionalnih akademija, studenti Fakulteta dramskih umjetnosti Zvonimir Grujić sa studijskog programa Filmska i televizijska režija i Jelena Šoškić sa studijskog programa Produkcija učestvovali su na Pitching forumu na kojem su predstavili svoj projekat.

pitching studenti

Kao gost festival predstavljen je Filmski festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival. Publici u dvorani Muller obratili su se Ivan Marinović, selektor dugometražnih filmova festivala u Herceg Novom i Sehad Čekić, direktor Filmskog centra Crne Gore.

projekcija pocinje

About The Author

Number of Entries : 885

Leave a Comment

Scroll to top