Program posvećen 23. godišnjici Vitove smrti Reviewed by Momizat on . U nedjelju 10. septembra u okviru manifestacije „Viluško kulturno ljeto” u Spomen domu na Vilusima od 18h, biće upriličen program posvećen je 23. godišnjici smr U nedjelju 10. septembra u okviru manifestacije „Viluško kulturno ljeto” u Spomen domu na Vilusima od 18h, biće upriličen program posvećen je 23. godišnjici smr Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Program posvećen 23. godišnjici Vitove smrti

Program posvećen 23. godišnjici Vitove smrti

U nedjelju 10. septembra u okviru manifestacije „Viluško kulturno ljeto” u Spomen domu na Vilusima od 18h, biće upriličen program posvećen je 23. godišnjici smrti Vita Nikolića. Planirano je predstavljanje knjiga o Vitu Nikoliću autora Maksima Vujačića, kao i prikazivanje dugometražnog dokumentarnog filma o životu pjesnika Vitomira Nikolića „U trag zaboravu“, mlade nikšićke rediteljke Maje Janjušević.

Novine-Vito1

O Vitu u filmu govore Mladen Lompar, Blagota Eraković, Ratko Božović, Maksim Vujačić, dr Mišo Maksimović, Danica Nikolić i drugi. Film je premijerno prikazan 27. aprila 2016. godine na otvaranju manifestacije „Dani Vita Nikolića“ u Nikšiću, koja je održana u organizaciji Fondacije „Ćano Koprivica“.

Organizatori ovog događaja su Opština Nikšić, Mjesna zajednica Vilusi i Galerija „Most“ Podgorica, a u okviru manifestacije Septembarski dani.

About The Author

Number of Entries : 836

Leave a Comment

Scroll to top