Direktori dva puta na bini, Love hunters prvi put u Crnoj Gori Reviewed by Momizat on . DRUGO VEČE BEDEM FESTA Na Tvrđavi sinoć nastupali Viva Vops, Direktori, Love hunters, Autogeni trening, Psihomodo pop i Mravi. Foto: Miloš Zvicer Druga noć Bede DRUGO VEČE BEDEM FESTA Na Tvrđavi sinoć nastupali Viva Vops, Direktori, Love hunters, Autogeni trening, Psihomodo pop i Mravi. Foto: Miloš Zvicer Druga noć Bede Rating: 0
You Are Here: Home » Muzika » Direktori dva puta na bini, Love hunters prvi put u Crnoj Gori

Direktori dva puta na bini, Love hunters prvi put u Crnoj Gori

DRUGO VEČE BEDEM FESTA

Na Tvrđavi sinoć nastupali Viva Vops, Direktori, Love hunters, Autogeni trening, Psihomodo pop i Mravi.

IMG_20170826_102031

Foto: Miloš Zvicer

Druga noć Bedem fest-a počela je nešto drugačijim, hip hop prizvukom mladog benda Viva Vops koji dolazi kao pobjednik partnerskog Bunt rok festivala iz Beograda.

Po prvi put u Nikšiću nastupio je kultni bend Direktori koji je nakon više od 10 godina pauze ponovo na okupu. Očigledno je da pauza u radu nije uticala na njihovu energiju, bunt i borbu o kojoj ovaj bend godinama pjeva. Nastup su počeli velikim hitom “Čistićete ulice” dok su se uz pjesmu “Ide voz” na Bedemu usijale baklje.

Love huntersi su prvi put nastupili u Crnoj Gori i čast da ugosti ovaj bend zapala je upravo Bedem fest. U razgovoru sa medijima, frontmen Mumin je rekao da oni preferiraju da nastupaju na manjim mjestima i da je nikšićka Tvrđava upravo prostor koji je “za taman ljudi koliko treba”. Na Bedemu se kažu, osjećaju kao kod kuće, a njihov bubnjar danas je na festivalu proslavio svoj rođendan.
Numera Autogenog treninga “Kasper” bila je samo jedna od premijernih izvođenja koje je ovaj bend priredio vjernoj nikšićkoj publici. Njihov nastup praćen je ovacijama posjetioca koji su uživali u izvođenju hitova “Mulj”, “Radost”, “Ja imam tebe divnu” i drugih. Ovo je samo potvrdilo da u Crnoj Gori ima i te kako dobrih, traženih i vrijednih predstavnika alternativne muzičke scene.
Iznenađenje je uslijedilo nakon nastupa Autogenog treninga kada je na binu ponovo izašao kultni sastav Direktori i odsvirao svoja tri najveća hita još jednom. Pjesmom “Volimo pivo” nazdravili su čašom točenog nikšićkog i pozdravili su nikšičku publiku do nekog novog, skorijeg druženja.

Najviše očekivan bend večeras bio je svakako Psihomodo pop koji je na binu izašao nešto prije jedan sat iza ponoći. Frontmen grupe “Psihomodo pop”, Davor Gobac, kaže da festivale razlikuju mjesta i ljudi, i da mu se sviđa što se sve češće festivali organizuju na tvrđavama. Gobac za rad svog benda, koji će uskoro obilježiti 35 godina rada, kaže da nikada neće otići u penziju jer je rokenrol njihov posao koji vole.

Bend Mravi zatvorio je poslednje veče festivala nastupom koji je pratila nešto drugačija scenografija ali i izvođenje numere “Mlad čovek” tokom koje im se pridružio i Petar Šundić. Publika je Mrave čak tri puta pozivala na bis nakon čega je druga festivalska noć i zvanično zatvorena.

Na završnoj večeri festivala, u subotu, na Bedem festu nastupiće Lika Kolorado, Grupa Beograd, Dado Topić, DST, DJ Iron kao i Bisera Veletanlić za čiji nastup vlada veliko interesovanje.

About The Author

Number of Entries : 836

Leave a Comment

Scroll to top