PRVO VEČE BEDEM FESTA USPJEŠNO ZAVRŠEN0 Reviewed by Momizat on . Tvrđava i ove godine domaćin velikih imena muzike Prvo festivalsko veče otvorio je beogradski metal sastav Phobos koji dolazi kao pobjednik partnerskog festival Tvrđava i ove godine domaćin velikih imena muzike Prvo festivalsko veče otvorio je beogradski metal sastav Phobos koji dolazi kao pobjednik partnerskog festival Rating: 0
You Are Here: Home » Muzika » PRVO VEČE BEDEM FESTA USPJEŠNO ZAVRŠEN0

PRVO VEČE BEDEM FESTA USPJEŠNO ZAVRŠEN0

Tvrđava i ove godine domaćin velikih imena muzike

Prvo festivalsko veče otvorio je beogradski metal sastav Phobos koji dolazi kao pobjednik partnerskog festivala „Omladina“ iz Subotice.

Prvi put na Bedem festu, nastupio je i Hor JU „Zahumlje“ koji je vođen profesorom Predragom Martinovićem, rukovodiocem i dirigentom hora, izveo obrade poznatih svjetskih hitova (Amazing Grace, Can’t Help Falling In Love, Let It Be, Bongo, Bongo, Devojko mala, Down by the Riverside, Hey Jude, California Dreamin’, Proud Mary, Jesus, Lover of My Soul, Oh Happy Day).

Treći izvođač prve festivalske večeri bio je beogradski bend Artan Lili. Kako kažu, u Crnoj Gori sviraju rijetko pa im je veoma drago što su imali priliku da nastupaju na Bedem Festu naročito jer je nikšička tvrđava jedan nesvakidašnji prostor i bina sa pogledom na nebo.

Da Bedem spaja nespojivo potvrđuje činjenica da je nakon 21h na binu izašao kralj tambure – legenda Zvonko Bogdan. Bogdan nas je odveo u neku novu dimenziju, vraćajući nas u stara vremena velikim hitovima „Ko te ima taj te nema“, „Kada padne prvi sneg“ i mnogim drugim.

Nakon mnogo nedaća u putu i dugog čekanja na granici Sleepin pilow je odmah po dolasku u Nikšić izašao na binu. Ovaj, ne tako poznat bend crnogorskoj publici, oduševio je svojim nastupom, davajući fenomenalnu uvertiru za nastup najveće zvijezde ove večeri – kultnog benda PRO-PAIN!

IMG_20170825_130020

Ovaj sastav je još jednom dokazao zašto je mega popularni metal bend koji širom svijeta ima vjernu publiku. Njihov nastup propraćen je bakljadom ali i veoma energičnom publikom. Pred svoj nastup razgovarali su sa medijima i tim putem podijelili svoja očekivanja od festivala:

„Ovaj festival je jedinstven, ima neki šarm, možda zato što kombinuje različite muzičke pravce na specifičan način. Očekivanja od festivala ovog tipa su drugačija nego što je to slučaj sa tipičnim metal festivalima na kojima smo navikli da nastupamo, pa se nadamo da ćemo uspjeti da napravimo dobru atmosferu i ugodimo publici.“

Nikšićki bendovi uvijek su imali posebno mjesto na Bedem festu pa je i ove godine upravo domaćinima zapala čast da zatvore prvo festivalsko veče. Punkreas iz Nikšića izašao je na binu oko 2:30, a u odnosu na prethodne nastupe na Bedem festu, bend je nastupio sa proširenim sastavom.

Izjava:
Petar Šundić, direktor festivala

„Bedem je uvijek bio i ostao autentičan festival, i imamo veliku obavezu da iz godine u godinu budemo bolji. Ove godine zaista velika imena na festivalu. Od velikog Zvonka Bogdana do čuvenog PRO-PAINA. Ovo je velika stvar za Nikšić, i velika stvar za sve entuzijaste koji već dugo rade na pripremi ovog festivala. Zahvalnost, osim njima, dugujem i svim partnerima i prijateljima festivala bez kojih Bedem fest ne bi bio moguć!“

About The Author

Number of Entries : 836

Leave a Comment

Scroll to top