Izložba grafićkih listova Antona Lukatelija Reviewed by Momizat on . U petak, 07. jula u galeriji „Ilija Šobajić“ u 20h, biće otvorena Izložba grafičkih listova Antona Lukatelija iz fundusa JU „Muzeji i galerije“. Autori postavke U petak, 07. jula u galeriji „Ilija Šobajić“ u 20h, biće otvorena Izložba grafičkih listova Antona Lukatelija iz fundusa JU „Muzeji i galerije“. Autori postavke Rating: 0
You Are Here: Home » Kultura » Izložba grafićkih listova Antona Lukatelija

Izložba grafićkih listova Antona Lukatelija

U petak, 07. jula u galeriji „Ilija Šobajić“ u 20h, biće otvorena Izložba grafičkih listova Antona Lukatelija iz fundusa JU „Muzeji i galerije“. Autori postavke su Kristina Radović istoričarka umjetnosti i Milosav Milatović kustos galerije. Izložbu će otvoriti predsjednik Udruženja boraca NOR-a i antifašista Nikšića Slobodan Bato Mirjačić. Organizatori događaja su JU „Muzeji i galerije“Nikšić i Udruženja boraca NOR-a i antifašista Nikšića, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

 Izložba sadrži 16 grafika, sa temama iz NOR – a,  jer je od 1941. godine, njen autor, Anton Lukateli, slikar iz Herceg Novog, bio aktivan učesnik istog, pa je razumljivo njegova opčinjenost ratnom tematikom.

IMG_0255

 

 

About The Author

Number of Entries : 836

Leave a Comment

Scroll to top