Mjuzikl Pink Floyd – The Wall na sceni Pozorišta Reviewed by Momizat on . U srijedu 21. juna u sali Nikšićkog pozorišta u 20h, povodom Svjetskog dana muzike biće prikazan mjuzikl  Pink Floyd - The Wall/ Zid, režisera Alana Parkera iz U srijedu 21. juna u sali Nikšićkog pozorišta u 20h, povodom Svjetskog dana muzike biće prikazan mjuzikl  Pink Floyd - The Wall/ Zid, režisera Alana Parkera iz Rating: 0
You Are Here: Home » Muzika » Mjuzikl Pink Floyd – The Wall na sceni Pozorišta

Mjuzikl Pink Floyd – The Wall na sceni Pozorišta

U srijedu 21. juna u sali Nikšićkog pozorišta u 20h, povodom Svjetskog dana muzike biće prikazan mjuzikl  Pink Floyd – The Wall/ Zid, režisera Alana Parkera iz 1982. godine. Organizatori događaja su JU Nikšićko pozorište i Crnogorska kinoteka, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. Ulaz je slobodan..

IMG_20170619_101445

Napomena: Film Čudne igre režisera Mihaela Hanekea iz 1997. , koji je trebao da bude prikazan 21. juna, a u okviru ciklusa filmova KANSKI KLASICI SRIJEDOM, biće prikazan u srijedu, 28. juna u Nikšićkom pozorištu u 20h.

Pink Floyd – The Wall/ Zid: Film govori o rock-pjevaču Pinku, koji sjedi u hotelskoj sobi u Los Angelesu iscrpljen od muzičke industrije, sposoban za scensko izvođenje samo uz pomoć droge. Film se temelji na dvostrukom albumu Pink Floyda The Wall iz 1979, a počinje u vrijeme Pinkove mladosti, kada ga je majka gušila ljubavlju. Nekoliko godina kasnije, u školi, učitelji ga kažnjavaju jer je počeo pisati pjesme. Da bi se zaštitio od vanjskog svijeta, polagano počinje oko sebe graditi zid. Sve to gledamo u grandioznim i epskim prizorima do samog kraja, kada Pink ruši zid i oslobađa se. Film sadrži 15 minuta razrađenih animiranih sekvenci čiji je autor Gerald Scarfe, politički karikaturist i ilustrator, a koje dijelom dočaravaju jezivu viziju njemačke kampanje bombardiranja Ujedinjenog Kraljevstva za vrijeme Drugog svjetskog rata uz pjesmu Goodbye Blue Sky.
Sir Alan William Parker rođen je u radničkoj porodici u sjevernom Londonu. Isprva je 60-ih i 70-ih godina radio kao copywriter u marketinškim agencijama, a kasnije je počeo pisati komercijalne scenarije za televiziju i režirati brojne nagrađivane reklame. S filmom Ponoćni ekspres (1978) probio je led. Bio je to grub film, radnje smještene u turskom zatvoru, koji je kritika pohvalila, a Parkeru je donio niz nominacija za nagradu Oscar, pa i onu za najboljeg reditelja i najbolji film. Kasnije je nominovan za najboljeg reditelja za Mississippi u plamenu (1988). Režirao je brojne mjuzikle kao što su Bugsy Malone (1976), Slava (1980), Pink Floyd – Zid (1982), The Commitments (1991) i Evita (1996).

Ujedinjeno Kraljevstvo / 1982 / 95′ 0“ ; Produkcija: Goldcrest Films International, Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Tin Blue; Scenario: Roger Waters; Muzika: Pink Floyd, Michael Kamen.

About The Author

Number of Entries : 836

Leave a Comment

Scroll to top