Šesta generacija „Škole javnih politika“ Reviewed by Momizat on . Institut alternativa (IA) organizuje šestu generaciju Škole javnih politika koja će biti održana 16-18. juna 2017. u hotelu Bianca u Kolašinu.  Cilj Škole je da Institut alternativa (IA) organizuje šestu generaciju Škole javnih politika koja će biti održana 16-18. juna 2017. u hotelu Bianca u Kolašinu.  Cilj Škole je da Rating: 0
You Are Here: Home » Slajdovi » Šesta generacija „Škole javnih politika“

Šesta generacija „Škole javnih politika“

Institut alternativa (IA) organizuje šestu generaciju Škole javnih politika koja će biti održana 16-18. juna 2017. u hotelu Bianca u Kolašinu.  Cilj Škole je da se umrežavanjem teorijskih i praktičnih znanja, prvenstveno polaznika prethodnih pet generacija, unaprijede njihova znanja i vještine o monitoringu i evaluaciji javnih politika, da se osnaže kapaciteti kreiranja i sprovođenja javnih politika, kao i međusektorska i međuinstitucionalna saradnja. Tokom obuke polaznici Škole imaće priliku da se upoznaju sa:

  • definicijom i praktičnim implikacijama monitoringa i evaluacije javnih politika;
  • mjestom procesa monitoringa i evaluacije u ciklusu javnih politika;
  • kako monitoring i evaluacija javnih politika funkcionišu u praksi kroz praktični rad na odabranim sektorskim politikama.

Škola se sastoji od serije predavanja sa praktičnim radom. Predavači su stručnjaci za javne politike iz zemlje i regiona. Sve troškove Škole pokriva organizator, Institut alternativa. Ovo uključuje smještaj u jednokrevetnoj sobi na bazi punog pansiona, organizovani prevoz iz Podgorice i nazad, kao i sve potrebne materijale za rad.

ŠJP_cg-300x170

Ukoliko ste polaznik neke od prethodnih generacija Škole, ili kao predstavnik državne uprave, civilnog sektora ili medija zainteresovani da nadogradite svoja znanja o javnim politika kroz obuku koju organizujemo posebno za monitoring i evaluaciju, molimo Vas da najkasnije do 31. maja 2017. godine putem emaila info@institut-alternativa.orgpošaljete svoju prijavu – CV i kratko motivaciono pismo.

Imajući u vidu ciljeve Škole, i ograničeni broj mjesta na 15 učesnika, napominjemo da će se u procesu selekcije prednost dati polaznicima prethodnih pet generacija Škole.

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati koordinatorku Škole, Milicu Ražnatović, na e-mail milicar@institut-alternativa.org, ili putem telefona na 020 268 686.

Škola javnih politika predstavlja posebnu aktivnost Instituta alternativa (IA) koju sprovodimo od 2012. godine. U skladu sa Zakonom o obrazovanju i vaspitanju, a odlukom Nacionalnog savjeta za obrazovanje Crne Gore od 23.12.2014. godine, Škola jelicencirana kao zvanični program za sticanje znanja i vještina iz oblasti javnih politika. Nadalje, iz rada Škole izašao je zbornik radova predavača „Javne politike„, koji služi za pripremu polaznika za pohađanje programa.

Projekat Škola javnih politika – monitoring i evaluacija sprovodi se uz podršku Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću.

 

About The Author

Number of Entries : 1085

Leave a Comment

Scroll to top