Počinje emitovanje TV serije „Božićni ustanak“ Reviewed by Momizat on . Krajem decembra, na Cetinju obavljeno je snimanje posljednjih kadrova crnogorske televizijske serije ’’Božićni ustanak’’, po scenariju i u režiji Željka Sošića. Krajem decembra, na Cetinju obavljeno je snimanje posljednjih kadrova crnogorske televizijske serije ’’Božićni ustanak’’, po scenariju i u režiji Željka Sošića. Rating: 0
You Are Here: Home » Istorija » Počinje emitovanje TV serije „Božićni ustanak“

Počinje emitovanje TV serije „Božićni ustanak“

Krajem decembra, na Cetinju obavljeno je snimanje posljednjih kadrova crnogorske televizijske serije ’’Božićni ustanak’’, po scenariju i u režiji Željka Sošića.

FB_IMG_1483949770927

Krajem decembra, na Cetinju obavljeno je snimanje posljednjih kadrova crnogorske televizijske serije ’’Božićni ustanak’’, po scenariju i u režiji Željka Sošića.

Ekipa je nakon toga radila na montaži i postprodukciji.

Televizijska serija “Božićni ustanak” je prva istorijska TV drama u crnogorskoj televizijskoj produkciji. Koproducenti su RTCG i Studio Dogma iz Podgorice.

BU3-768x512

Igrana serija ’’Božićni ustanak’’ koja je ranije najavljena kao istorijska drama u devet epizoda, bavi se najtragičnijim događajem crnogorske istorije, koji je nedovoljno tumačen i tretiran. U fokusu je Božićni ustanak crnogorskog naroda, koji je, po novom kalendaru, podignut 6. januara 1919. godine. Cilj je bio da se ponište odluke Podgoričke skupštine od 26. novembra 1918. godine o nelegalnom i nelegitimom pripajanju Crne Gore Srbiji.

BU11-768x432

U brojnoj glumačkoj ekipi nalaze se: Boro Stjepanović, Nataša Ninković, Vojin Ćetković, Olivera Vuković, Dušan Kovačević, Branka Stanić, Mišo Obradović, Sanja Popović, Mladen Nelević…

Prva epizoda biće prikazana 29. januara u 20 sati na kanalu Televizije Crne Gore.

BU8-960x555

 Fotografije su preuzete sa Facebook stranice: TV serija Bozicnji ustanak

About The Author

Number of Entries : 919

Leave a Comment

Scroll to top