Četrnaesto uzastopno kampovanje na Komarnici Reviewed by Momizat on . U periodu od 3. do 5. jula aktivisti NVO Društva mladih ekologa Nkšić su boravili u kampu Komarnica koji se nalazi na samom ulazu u kanjon Nevidio. Počevši od, U periodu od 3. do 5. jula aktivisti NVO Društva mladih ekologa Nkšić su boravili u kampu Komarnica koji se nalazi na samom ulazu u kanjon Nevidio. Počevši od, Rating: 0
You Are Here: Home » Nk u mom oku » Četrnaesto uzastopno kampovanje na Komarnici

Četrnaesto uzastopno kampovanje na Komarnici

U periodu od 3. do 5. jula aktivisti NVO Društva mladih ekologa Nkšić su boravili u kampu Komarnica koji se nalazi na samom ulazu u kanjon Nevidio. Počevši od, sada već daleke, 2002. godine ovo je bilo 14. uzastopno kampovanje na ovoj lokaciji.

Kom 2

U odnosu na ranija kampovanja ove godine je širi teren kampa infrastrukturno oplemenjen. Urađena su tri drvena mostića za prelaz pješaka preko rijeke Komarnice, u kampu su postavljene klupe i stolovi, popravljeni su i šljunkomnasuti prilazni putevi. Od ove godine su od strane SO Šavnik počele da se naplaćuje takse za boravak u kampu  i za proloz kroz kanjon. U ovom slučaju to je tek početak bolje finansisjke valorizacije ovog lokaliteta dok se u razvijenim zemljama ulaže mnogo više u infrastruktutru i brigu o sličnim lokalitetima. Nadamo se da će i šavnička opština biti pažljiva po pitanju prikupljanja finansija na ovom izuzetnom prirodnom lokalitetu i da će proporcionalno umjeti da osmisli programe koji će privući posjetioce  i sa pozitivnim utiscima ih ispratiti u svoje destinacije.

Čari kanjona Nevidio je i ove godine osjetio veliki broj turista, kako domaćih tako i onih iz republika bivše SFRJ, od kojih su neki uz adekvatnu opremu i dobre vodiče prošli najatraktivniji dio u dužini od 3,5 km.

Tokom ljeta aktivisti Društva mladih ekologa Nikšić planiraju i eko kamp u Šarbanu sa ciljem uspona na Bobatov kuk.

About The Author

Number of Entries : 1077

Leave a Comment

Scroll to top